Hamilton geniet van strijd met Vettel

Großer Preis von Spanien 2017, Sonntag - Steve Etherington

Lewis Hamilton zei na afloop van de podiumceremonie dat hij “voelde dat Sebastian Vettel boos was om zijn tweede plek” tijdens de Grand Prix van Spanje. Hij is er niet zeker van dat ze respectvol met elkaar zullen blijven omgaan dit seizoen, dit naar aanleiding van hun contact in bocht 1. Beide coureurs hebben nu twee overwinningen op hun naam staan in het klassement waarin de Duitser nog altijd met 6 punten verschil ten opzichte van de Brit aan de leiding gaat.

Boos

Na een opwindend gevecht, waarbij de coureurs elkaar op het Circuit de Catalunya stevig raakten, kon Hamilton naar eigen zeggen Vettel’s frustratie begrijpen om alsnog als tweede te eindigen, nadat hij de betreffende aanval van Hamilton afsloeg. “Ik kon voelen dat hij boos was en hij zei me dat hij boos was”, aldus de drievoudig wereldkampioen over de viervoudig wereldkampioen. “Hij reed een fantastische race maar ik begrijp hoe hij zich voelt”, gaat Hamilton verder, “we zullen nooit blij zijn om tweede te worden en ik zou me zorgen maken als hij dat wel was, want daarom zijn we hier niet. Het is hard tegen hard, maar ik geniet van de strijd en het is een voorrecht om tegen zo’n goede coureur te mogen vechten”.