Verstappen wijt uitvalbeurt aan ‘pech’

(c) Red Bull Racing

Voor Max Verstappen zat de Grand Prix van Spanje er na de eerste bocht al op. De Nederlander werd geraakt door Kimi Raikkonen die op zijn beurt een tik kreeg van Valtteri Bottas.

“Ik zag opeens een Ferrari naar links ketsen”, zegt Verstappen op z’n eigen website. “Ik liet nog wat ruimte. Het had ook zomaar goed kunnen gaan: als die andere twee elkaar niet geraakt zouden hebben, dan had ik meteen twee plekken gewonnen. Dat was deze keer helaas niet het geval.”

Het gat was er volgens Verstappen zeker: “Absoluut, anders ga ik daar niet zitten. Het is gewoon jammer. Ze raken elkaar aan de binnenkant, waardoor ik weer aan de buitenkant geraakt word. Dat betekende helaas het einde van mijn race. Jammer genoeg geen punten, maar we gaan weer verder.”

Jouw reactie