Verstappen tevreden na kwalificatie

Max Verstappen - GP Spanje
Max Verstappen tevreden na kwalificatie (c) Red Bull Racing

Max Verstappen start de Grand Prix van Spanje vanaf de derde startrij. De Nederlander kwalificeerde zich als vijfde en was slechts een halve seconde langzamer dan de poleposition van Lewis Hamilton. Na de kwalificatie was de Red Bull-coureur redelijk tevreden.

“Dit was heel lekker. De auto voelde goed, eindelijk eens niets afgebroken aan de auto en niemand die mij ophield, dus ik kon gewoon mijn eigen ding doen en dat werkte prima. We zitten maar vijf tienden af van de poletijd en dat is een stuk beter dan anderhalve seconde. Als je het realistisch bekijkt dan is morgen een vijfde plaats maximaal. In de race zijn we normaal wel iets beter dan in de kwalificatie. We gaan het zien, we hadden gisteren een goed bandenmanagement en dan is zes tienden opeens niet meer zoveel”, laat Verstappen na de race weten voor de camera van Ziggo.