Lauda ziet kampioenschap ‘gereset’ worden in Barcelona

(c) Scuderia Ferrari

De strijd om het Formule 1-kampioenschap zal vanaf komende race in Barcelona ‘gereset’ worden, aldus Mercedes-topman Niki Lauda. De drie topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull brengen alle drie grote upgrades mee naar Spanje, waar het Europese seizoen begint. Voeren Ferrari en Mercedes het veld momenteel nog aan, met Red Bull op lichte achterstand, volgens Lauda kan die rangorde er na dit weekeinde wel eens compleet anders uit zien.

De ontwikkelingen bij Ferrari en Red Bull zijn er op gericht om de aerodynamica van de wagens te verbeteren, terwijl Mercedes naarstig op zoek is naar gewichtsverlies. Het team denkt dat het ‘overgewicht’ van de WO8 heeft bijgedragen aan de problemen met de balans, begin dit seizoen. “Het seizoen zal opnieuw beginnen”, denkt Lauda. “Wie de betere upgrades heeft gedaan weten we nog niet. We zullen het zien in Barcelona.”