Valtteri Bottas wint eerste Grand Prix

Großer Preis von Russland 2017 - Steve Etherington

Valtteri Bottas heeft de Grand Prix van Rusland op zijn naam geschreven. Het is de eerste overwinning van de Fin in zijn vierde race voor het team van Mercedes en de 81e uit zijn carrière. Max Verstappen wist zijn zevende startplaats om te zetten in een vijfde plek.

Bottas wist ternauwernood de Ferrari van Sebastian Vettel achter zich te houden. De laatste fase van de race was een fraai gevecht tussen de twee, waarbij Vettel geregeld minder dan een seconde van Bottas verwijderd was. Uiteindelijk bedroeg het gat op de finish 0,6 seconden. De andere Fin, Kimi Raikkonen, finishte als derde.

https://twitter.com/F1/status/858678877392064513

Max Verstappen had een uitstekende eerste ronde, waarbij hij de Williams van Massa en teamgenoot Daniel Ricciardo voorbij ging en terechtkwam op de vijfde plek. De Nederlander wist die plek vast te houden, maar was daarbij eenzaam: Verstappen finishte met een achterstand van 24 seconden op Lewis Hamilton en 26 seconden voorsprong op Sergio Perez.

Ricciardo zag het einde van de wedstrijd niet als gevolg van remproblemen die erg deden denken aan de problemen die Verstappen had tijdens de vorige race.

Jouw reactie