Gridpenalty voor Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne staat als eerste coureur dit jaar een gridpenalty voor een motorwisseling te wachten. De coureur van McLaren ondervond vanochtend tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Rusland motorproblemen. Vlak voor het einde van de sessie verloor de Belg opeens alle kracht waarop hij noodgedwongen moest terugkeren naar de garage.

Volgens Honda zou het om een probleem met de MGU-K gaan. De Japanners gaan nu de hele krachtbron vervangen, en dat betekent automatisch een gridstraf van 15 plaatsen omdat Vandoorne in Rusland al met zijn maximaal toegestane vierde MGU-H en vierde turbolader aan de start verscheen.

Rijders krijgen 10 plaatsen straf als ze voor het eerst een vijfde motoronderdeel (in dit geval de MGU-H) gebruiken en nog eens vijf plaatsen voor een tweede onderdeel (bij Vandoorne de turbo) waarvan er al vier zijn gebruikt.

Foto: McLaren-Honda