Prost voorstander van krachtigere motoren

Foto: Renault F1

Viervoudig wereldkampioen Alain Prost is van mening dat de Formule 1 moet investeren in aanzienlijk krachtigere motoren.

De huidige V6 turbomotoren liggen onder vuur bij de teams en de fans omdat ze in de eerste plaats te veel geld kosten en bovendien lang niet zoveel lawaai maken als hun voorgangers. De FIA organiseerde onlangs een bijeenkomst met diverse motorenleveranciers om de koers te bepalen voor 2020 en de jaren daarna. Er werd overeenstemming bereikt over het feit dat de motoren goedkoper en luider moeten worden.

Prost reed zelf in een tijdperk waar de coureurs tijdens de kwalificatie beschikten over motoren met 1400 pk. Hoewel hij onder de indruk is van de nieuwe generatie motoren, denkt hij dat er fundamentele veranderingen moeten komen ten gunste van de show die Formule 1 is. “We hebben meer power nodig”, aldus Prost, “en we hebben een motor nodig die eenvoudig en goedkoop te ontwikkelen is”.

Foto: Renault