Renault niet bezig met Alonso

Nico Hulkenberg
(c) Renault F1

Renault-baas Cyril Abiteboul heeft in een interview met Motorsport.com laten weten dat het Franse fabrieksteam nog niet toe is aan een coureur als Fernando Alonso. Alonso en Renault worden dit jaar regelmatig aan elkaar gelinkt. De Spanjaard beleeft bij McLaren tot dusver een teleurstellend seizoen en door zijn verleden bij Renault zou een overstap niet onlogisch zijn.


Voor Renault is het nu echter belangrijk dat de coureur bij de situatie van het team past. “Het is niet zo dat een coureur je van het middenveld naar de voorhoede kan helpen. Maar wanneer je deel uitmaakt van de voorste groep en je hebt stabiliteit in de regels, dan gaat op een bepaald moment elk detail tellen. Het is nu belangrijk dat de verwachtingen van de coureurs en het team enigszins gelijk lopen”, vertelt Abiteboul.

Renault verwacht volgend jaar nog niet in de positie te zitten om voor het kampioenschap te vechten. Abiteboul: “We hebben dus een coureur nodig die ons, als het zover is, kan ondersteunen in het ultieme gevecht voor de wereldtitel, maar tot die tijd bereid is om daarop te wachten.”

Foto: Renault F1