Carey wil tweede Grand Prix in USA

Als het aan Chase Carey, CEO van Liberty Media ligt, komt er volgend jaar een tweede Grand Prix van de Verenigde Staten. De huidige Grote Prijs van de VS wordt op het Circuit of The Americas in Austin, Texas, verreden en is inmiddels uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. Carey sprak zijn wens voor een tweede GP uit in een interview met AutoWeek.

Een eventuele tweede race zal volgens hem wel in een ‘plaats van bestemming’ moeten worden gehouden, zoals Carey dit noemt. Hij doelt dan op een stad als New York, Miami, Los Angeles of Las Vegas. Deze steden zijn volgens de CEO het best in staat een meerdaags evenement te organiseren en hebben wereldwijde aantrekkingskracht.

Ten tijde van Bernie Ecclestone was een tweede race in hetzelfde land niet mogelijk. Dit werd echter omzeild door de race een andere naam mee te geven. Zo werd een tweede race van Italië op het San Marinese circuit van Imola verreden onder de naam Grand Prix van San Marino en werd de tweede Duitse Grand Prix op de Nürburgring jarenlang georganiseerd onder de naam Grand Prix van Europa. Mocht het dus van een tweede race in Amerika komen dan is niet alleen de vraag wáár deze gehouden zal worden, maar bovendien hoe deze op de kalender zal prijken.

Foto: Circuit of The Americas