Verschoor tiende, Opmeer achttiende in eerste race

Formule Renault
Start eerste race op Monza. Foto: Renault Sport

In de eerste Formule Renault 2.0-race van het jaar op het circuit van Monza finishte Richard Verschoor als tiende en werd Jarno Opmeer achttiende.

Verschoor kwalificeerde zich in de ochtend als twaalfde en wist in de race op te klimmen naar een tiende plaats. “Vanaf de start ging het eigenlijk heel goed, alleen kwam elke keer die safety car de baan op. Dat was wel irritant want met de snelheid zat het wel goed; ik reed snel naar iemand toe omdat ik mij goed concentreerde op de exit van de bochten”, vertelt hij aan Motorsport.com.

Jarno Opmeer mocht als zestiende vertrekken, maar zakte bij de start terug naar de laatste plaats. De Nederlander finishte de seizoensopener uiteindelijk als achttiende. De Rus Robert Shwartzman won de wedstrijd, voor Sacha Fenestraz en Gabriel Aubry.

Foto: Renault Sport