Ook Max Verstappen doneert voor Billy Monger

Max Verstappen is een van de Formule 1-coureurs die een bijdrage heeft geleverd aan de crowdfundingcampagne voor Billy Monger. De 17-jarige Engelse coureur was afgelopen weekend tijdens een Formule 4-race betrokken bij een gruwelijke crash waarbij hij zijn beide benen verloor.

De crash was live via de on-board camera in de auto van Monger te zien. Het duurde ruim twee uur voor de hulpverleners de jonge coureur uit het wrak van zijn auto hadden gehaald. Sinds het ongeluk werd Monger in een kunstmatige coma gehouden, waar hij inmiddels uit is bijgekomen. Hij verkeert in kritieke, maar stabiele toestand.

Om geld in te zamelen voor zijn revalidatie is op internet een crowdfundingcampagne gestart die op het moment van schrijven al ruim 500.000 pond heeft opgeleverd. Niet alleen Verstappen heeft gedoneerd, ook Lewis Hamilton , Felipe Massa, Sergio Perez, Pascal Wehrlein en Jenson Button betuigden hun steun.

Foto’s: linkedin.com en justgiving.com