Lewis Hamilton: ‘tijdstraf eigen fout’

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton tijdens de GP van Bahrein

Lewis Hamilton baalde na afloop van de race van zijn tijdstraf. Zonder deze straf denkt hij in staat te zijn geweest om de race in Bahrein te winnen.

Nadat de safetycar op de baan was gekomen vanwege de aanrijding tussen Carlos Sainz en Lance Stroll werd besloten om van banden te wisselen. Mercedes voerde een dubbele stop uit, waarbij Bottas als eerste aan de beurt was. Hamilton ging bij binnenkomst in de pitstraat erg langzaam rijden, waardoor hij Daniel Ricciardo ophield. De wedstrijdleiding bestrafte Hamilton hiervoor met vijf strafseconden.

Lewis Hamilton: “De wedstrijd begon al niet helemaal lekker. Het incident in de pitstraat was mijn fout en daarvoor bied ik het team mijn excuses aan voor de verloren tijd. Ik heb ontzettend mijn best gedaan om het goed te maken, maar er was een lange weg te gaan omdat de achterstand negentien seconden bedroeg. Ik heb er alles aan gedaan, maar Sebastian was te ver weg”.

Foto: Mercedes F1