Max Verstappen: ‘werk aan de winkel’

Max Verstappen reed zijn Red Bull RB13 tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Bahrein naar een keurige derde tijd. De Nederlander moest ruim 0,8 seconde toegeven op de snelste coureur Sebastian Vettel en 0,4 seconde op teamgenoot Daniel Ricciardo.

Verstappen kwam uiteindelijk tot 23 probleemvrije ronden, maar was nog niet geheel tevreden. Na afloop van de training sprak hij kort met verstappen.nl: “Het is natuurlijk nog maar de eerste vrije training. Het is nog veel glijden en glibberen en zoeken naar de goede balans. We moeten nog wat grip zien te vinden, dus er is nog werk aan de winkel”.

De tweede vrije training begint om 17:00 uur Nederlandse tijd. Door de invallende duisternis gaat de temperatuur tegen die tijd flink omlaag, wat van invloed is op de omstandigheden op de baan.

Foto: Red Bull Racing