Nieuwsoverzicht 10 april

  • Hamilton verwacht spannende strijd met Vettel
  • Verstappen overladen met complimenten
  • Ferrari heeft kritiek op Raikkonen
  • Horner wil duidelijkheid over startpositie Vettel

Hamilton verwacht spannende strijd met Vettel

Lewis Hamilton verwacht een lange en spannende strijd met Sebastian Vettel, na zijn ‘Grand Slam’-overwinning in China. Hij kwam daarmee op gelijke hoogte met de Ferrari-coureur en gaat dus samen met Vettel aan kop in de WK-stand. Ook al is het pas de tweede race, toch is de Mercedes-coureur overtuigd dat de strijd tussen Ferrari en Mercedes zal gaan voor de rest van het seizoen. Hamilton was tijdens de persconferentie na afloop van de race vol lof over zijn opponent en zei uit te kijken naar de strijd. De drievoudig wereldkampioen zei bovendien te genieten van het respect dat hij en viervoudig wereldkampioen Vettel voor elkaar hebben.

Verstappen overladen met complimenten

Al kwam Hamilton op het podium bewust of onbewust niet op de naam van Max Verstappen, toch noemde hij het optreden van “this guy” indrukwekkend. De jonge Nederlander wist zich van plek 16 naar het podium te vechten en werd daarvoor niet alleen bekroond met champagne en een glimmende Heineken-bokaal, maar tevens met de titel ‘Driver of the Day’. Race-winnaar Hamilton noemde Verstappen een verademing voor de sport en zei te hopen dat Red Bull zich nog in de strijd zal mengen met Mercedes en Ferrari. Ondertussen bleef Max zelf realistisch tegenover interviewer Martin Brundle: “Wij zitten een beetje in niemandsland, voor ons zijn ze te snel en achter ons te langzaam. Wij hebben nog wat werk te doen om Ferrari en Mercedes bij te halen”.

Ferrari heeft kritiek op Raikkonen

Ferrari heeft openlijk kritiek op Kimi Raikkonen na zijn optreden in de Grand Prix van China. La Gazetta dello Sport vergeleek het verschil tussen het optreden van Raikkonen en Vettel en gaf aan dat dit verschil gemaakt werd door de ‘inhaalpogingen’ van laatstgenoemde. De Italiaanse sportkrant schreef dat Kimi “het niet eens probeerde”. Ferrari-president Sergio Marchionne veronderstelde tegenover Sky dat het leek alsof Kimi iets anders aan zijn hoofd had, of misschien moe was. Teambaas Maurizio Arrivabene bracht naar voren dat Raikkonen toch genoeg te klagen had over de boordradio: “Als je veel praat, rijd je minder”. Marchionne kondigde aan dat hij met Arrivabene zal praten over het optreden van de Fin.

Horner wil duidelijkheid over startpositie Vettel

Christian Horner wil graag duidelijkheid over de plek die coureurs op de startgrid moeten innemen, dit naar aanleiding van de startpositie van Vettel bij de Chinese Grand Prix. De Duitser stond overdreven links in de witbelijnde gridbox, hier nam de wedstrijdleiding wel notie van, maar er werd uiteindelijk geen straf uitgedeeld. Horner zei te begrijpen wat zijn voormalig coureur bij Red Bull wilde proberen, en dat was op een droge lijn staan bij de start. “Maar mag dat?”, vraagt Horner zich hardop af. De teambaas wil graag zwart op wit wat toegestaan is op de startgrid en wat niet. Vettel ontkende dat hij de droge lijn opzocht en zei dat er bovendien niks in de regels staat dat zijn positie onreglementair zou zijn.

Foto: Mercedes AMG