Verstappen schittert: "Hebben het perfect gedaan"

P-20170409-00253_HiRes-JPEG-24bit-RGB

Max Verstappen belandde na afloop van de Grote Prijs van China op het podium. De Nederlander knokte zich knap vanaf de zestiende naar de derde plaats. Verstappen had genoten van z'n wedstrijd.

"Als je als zestiende start en derde finisht mag je zeker niet klagen", zegt Verstappen tegenover de camera's van Ziggo Sport. "Voor me hadden ze een slechte start, ik werd een beetje geblokkeerd. Binnen een rondje ging ik volgens mij van van P16 naar P9. Dat ging heel goed. Ook wat de pitstops betreft hebben we het perfect gedaan."

Verstappen ging in de beginfase van de wedstrijd voorbij aan z'n teamgenoot. In de laatste paar rondjes kwam Ricciardo nog angstvallig terug, maar de Nederlander hield stand. "Toen ik Daniel voorbij was, reed ik weg. Ik merkte wel dat ik heel veel onderstuur had omdat we gisteren tijdens de kwalificatie niet veel konden rijden. Dat was niet ideaal. Ik moest tijdens de race heel veel knopjes aanpassen. Ook had ik moeite om temperatuur in m'n banden te krijgen."

"Ricciardo stopte later en had daardoor betere banden dan ik", vervolgde Verstappen. "Ik wist dat ik problemen linksvoor zou gaan krijgen en dat gebeurde ook. Ik ben blij dat ik het volhield."

Foto Red Bull Racing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden