Nieuwsoverzicht 3 april

Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi
  • Giovinazzi rijdt ook in China
  • Meer inhaalacties verwacht in China
  • Marko: “Vanaf Oostenrijk doen we mee om overwinningen”

Giovinazzi rijdt ook in China

Pascal Wehrlein is ook niet fit genoeg om tijdens de Grand Prix van China aan de start te verschijnen. De Duitser wordt in China vervangen door Antonio Giovinazzi, die ook al uitkwam in Australië voor het team van Sauber.

De crash tijdens de Race of Champions heeft dus grote gevolgen voor Wehrlein. Hij leek op tijd fit voor de seizoensopening en nam in de trainingen ook plaats in de Sauber. Zaterdag werd echter besloten dat hij fysiek toch niet in staat was voor de race. Zo kon Giovinazzi, die hem tijdens de eerste wintertestweek ook al had vervangen, zijn Formule 1-debuut maken. De Italiaan liet een prima indruk achter met een zestiende tijd in de kwalificatie en een keurige twaalfde plaats in de race.

Meer inhaalacties verwacht in China

Formule 1-liefhebbers hopen dat de Chinese Grand Prix van aankomend weekeinde meer spektakel brengt dan de seizoensopener in Melbourne. Er werd ‘down under’ namelijk nauwelijks ingehaald, ondanks de snellere wagens en betere banden, een gevolg van de nieuwe reglementen. Hoewel prominenten uit de sport, zoals Niki Lauda, in Auto Motor und Sport stelden dat inhalen altijd moeilijk is in Melbourne, waren er tijdens de laatste editie slechts 5 inhaalacties te noteren, tegenover 37 in 2016.

Max Verstappen denkt dat inhalen meer waarschijnlijk zal zijn in China, dankzij de lange rechte stukken op het circuit. Charlie Whiting heeft inmiddels gezegd dat er geen aanpassingen gedaan zullen worden aan de lengte van de DRS-zones op basis van één Grand Prix: “Als Shanghai en Bahrain ook problemen geven, kunnen we er over nadenken de zones uit te breiden”.

Marko: “Vanaf Oostenrijk doen we mee om overwinningen”

Red Bull denkt pas later in het seizoen overwinningen te kunnen boeken, aldus Dr. Helmut Marko. Hij stelt dat de RB13 vanaf de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring klaar zou moeten zijn om voor de overwinning te strijden. Tegenover de krant Salzburger Nachrichten laat Marko weten dat het basisconcept van de wagen goed is, maar dat Ferrari en Mercedes duidelijk sneller waren in Australië. Ook kondigde hij al aan dat er voor de Chinese Grand Prix al verbeteringen aan de wagens worden doorgevoerd. De grote update aan de nieuwe Renault-motor laat nog tot juni op zich wachten, vermoedelijk op tijd voor de Canadese Grand Prix.

Foto: Sauber F1