Nieuwsoverzicht 31 maart

Marcus Ericsson
Marcus Ericsson (c) Sauber F1
  • Sauber flirt met Honda
  • Max Verstappen doet dagje Nederland
  • Nieuwe naam en logo voor Zandvoort
  • Extra check auto Jolyon Palmer
  • Amazon draait documentaire met en over McLaren

Sauber flirt met Honda

Sauber sluit niet uit dat het vanaf volgend seizoen voor de levering van de krachtbron in zee gaat met Honda. De Zwitsers rijden al jaren met Ferrari-motoren, maar dat zijn niet altijd de nieuwste specificaties. Bij het kwakkelende Honda, dat nu alleen levert aan McLaren, zou Sauber misschien wat nieuwer materiaal kunnen eisen. Ook voor Honda zou een deal met Sauber wel eens goed kunnen uitpakken, immers twee klanten leveren twee keer zoveel data op als één klant en dat zouden de Japanners wel eens hard nodig kunnen hebben.

Max Verstappen doet dagje Nederland

Ondanks zijn drukke schema had Max Verstappen een dag vrijgemaakt om in Veghel de tweede editie van de Jumbo Racedagen te presenteren. Het evenement vindt dit jaar op 20 en 21 mei plaats op Circuit Zandvoort. Uiteraard zal Verstappen zelf enkele demonstraties geven. Vorig jaar trokken de Racedagen ruim 100.000 bezoekers. Verstappen zelf verwacht dat het er dit jaar nog meer zullen zijn.

Nieuwe naam en logo voor Zandvoort

Overigens heet Circuit Park Zandvoort vanaf vandaag gewoon Circuit Zandvoort. Dat heeft de nieuwe eigenaar Bernhard van Oranje vandaag laten weten. Met de nieuwe naam krijgt het circuit ook een nieuw logo:

Extra check auto Jolyon Palmer

Renault-coureur Jolyon Palmer heeft zijn team gevraagd zijn R.S.17 nog eens grondig na te kijken voor de Grand Prix van China, volgende week in Shanghai. De Engelsman ging vorige week tijdens de vrije training voor de GP van Australië hard van de baan. Hij ging zondag wel gewoon van start, maar wist de race niet uit te rijden. De reden hiervoor waren remproblemen, die inmiddels opgelost zouden moeten zijn, maar opmerkelijk genoeg wil Palmer dus dat zijn team de auto nog eens helemaal nakijkt.

Amazon draait serie met en over McLaren

Het kon wel eens heel pijnlijke beelden opleveren, de documentaireserie die video-kanaal Amazon samen met McLaren aan het maken is. Beide partijen maakten gisteren bekend dat er al enige maanden achter de schermen wordt gewerkt aan een behind the scenes serie over het roemruchte Formule 1-team. Volgens teambaas Zak Brown biedt de serie de “intiemste en eerlijkste” toegang ooit tot een Formule 1-renstal. In de documentaire wordt onder andere Stoffel Vandoorne gevolgd en aandacht besteed aan de perikelen met de nieuwe Honda-motor. De serie wordt geproduceerd door Manish Pandey, een van de mensen achter de prijswinnende documentaire Senna uit 2010. Wanneer de serie online komt is nog niet duidelijk.

Foto’s: Sauber F1 Team, Circuit Zandvoort