Nieuwsoverzicht 30 maart

  • Honda is ‘blij met progressie van afgelopen weken’
  • Mercedes RW08 is te zwaar
  • Verstappen zou graag terugkeren naar V10-motor

Honda is ‘blij met progressie van afgelopen weken’

Honda noemt het optreden van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne ‘bemoedigend’. Na een zeer problematisch optreden tijdens de testdagen in Barcelona, had Fernando Alonso totdat hij uitviel lange tijd zicht op P10. Zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne haalde de finish wél en kwam als dertiende over de streep.

“In aanloop naar het weekend wisten we dat het geen gemakkelijke race zou worden”, aldus Honda F1-topman Yusuke Hasegawa tegen GPupdate.net. “Maar, ondanks een aantal problemen, ben ik blij met de progressie die we de afgelopen weken geboekt hebben.”

Hij vervolgt: “Stoffel heeft de finishvlag gehaald, ondanks wat issues, en Fernando reed wederom briljant. Hij haalde alles uit de auto en het was heel jammer dat hij de finish net niet haalde, terwijl hij met nog enkele rondjes te gaan op koers voor een WK-punt lag. Toch was het een bemoedigend weekend. Beide coureurs hebben goed gepresteerd in een uitdagende race, met uitvallers aan de voor- en achterkant van het veld. We richten onze blik nu op de volgende race in China en doen er, samen met McLaren, alles aan om daar een competitieve auto te hebben.”

Mercedes RW08 is te zwaar

Wil Mercedes net zo dominant worden als de laatste jaren dan is er nog een hoop werk aan de winkel. Tijdens de race in Melbourne klaagde Lewis Hamilton over de slijtage van z’n banden. Niet alleen dat, ook het gewicht van de auto is een probleem waar Mercedes aan moeten werken zegt teambaas Toto Wolff. “Ik wil niet al te veel ingaan op de details maar het gewicht van de auto is iets waar we zeker winst op kunnen behalen”, bevestigde Wolff tegen Auto Motor und Sport. “Met de nieuwe reglementen en de nieuwe afmetingen moet je constant een afweging maken tussen de prestatie van onderdelen en het gewicht. Dat is een proces waar we continu mee we bezig zijn.”

Verstappen zou graag terugkeren naar V10-motoren

Als het aan Max Verstappen ligt keert de Formule 1 zo snel mogelijk terug naar de luidere V10-motoren, dat zegt de Nederlander in gesprek met Motorsport.com.

“Ik zou het natuurlijk het mooiste vinden om gewoon een V10 te hebben of zo, vanwege het mooie geluid”, vertelde de Red Bull Racing-coureur. Gevraagd naar wat hij van het geluid van de huidige motor vindt, antwoordde hij: “Het is fijn voor mij in de auto, maar ik denk dat het voor de fans niet heel indrukwekkend is, als je het vergelijkt met de V10 of V12 waarmee eerder werd gereden.”

De Formule 1 rijdt sinds 2014 met V6-motoren. De V10-motoren werden in 2005 voor het laatste gebruikt.

Foto: McLaren Honda