Vettel wint in Melbourne, Verstappen vijfde

Foto: Ferrari

Voor het eerst sinds 2015 heeft Sebastian Vettel een wedstrijd gewonnen. De Duitser bleef met hulp van Max Verstappen Lewis Hamilton voor. Valtteri Bottas eindigde op plaats vier, gevolgd door Kimi Raikkonen. Verstappen voerde de druk in de slotfase van de race flink op, maar moest genoegen nemen met P5.

Voor Daniel Ricciardo leek de wedstrijd al voorbij te zijn voor deze uberhaupt was begonnen. De Australiër viel op weg naar de grid stil. Red Bull maakte in allerijl z’n Red Bull gereed, maar slaagde daar pas in toen de race al twee rondjes onderweg was. Halverwege de wedstrijd kampte Ricciardo opnieuw met technische problemen en moest hij z’n Red Bull alsnog aan de kant zetten.

Tijdens de start kwam iedereen goed weg. Verstappen zette zijn Red Bull in de eerste bocht naast de Ferrari van Kimi Raikkonen, maar slaagde er niet in om de Fin te passeren. Kevin Magnussen zorgde in bocht drie voor de eerste gele-vlagsituatie van de dag door Marcus Ericsson in de rondte te tikken.

Beide coureurs konden verder en sloten aan in een wedstrijd die een optocht leek te gaan worden. Lewis Hamilton leek op weg naar een eenvoudige zege. Maar de Brit ging als eerste naar binnen en kwam in het verkeer achter Max Verstappen terecht. Net als vorig jaar kwam Hamilton de Nederlander niet voorbij. Sebastian Vettel maakte gretig van het moment gebruik, bleef buiten en reed sneller dan de Brit. Toen Vettel zijn pitstop had gemaakt kwam hij pal voor de neus van Verstappen en Hamilton terecht.

Verstappen had tot die tijd weinig spanning beleefd aan z’n race. Zoals hij al verwachtte reed hij in niemandsland. Tegen het eind van de race kwam hij dichterbij aan Kimi Raikkonen, maar Verstappen kwam niet in de gelegenheid om hem aan te vallen.

Vooraan kwam de leidende positie van Sebastian Vettel niet meer in gevaar. De Duitser eindigde een paar seconden voor Lewis Hamilton en won de wedstrijd.

P Coureur Tijd
1 Sebastian Vettel 57 ronden
2 Lewis Hamilton +9,975
3 Valtteri Bottas +11,250
4 Kimi Raikkonen +22,393
5 Max Verstappen +28,827
6 Felipe Massa +1:23,386
7 Sergio Perez 1 ronde
8 Carlos Sainz 1 ronde
9 Daniil Kvyat 1 ronde
10 Esteban Ocon 1 ronde
11 Nico Hulkenberg 2 ronde
12 Antonio Giovinazzi 2 ronde
13 Stoffel Vandoorne 2 ronde
Fernando Alonso DNF
Kevin Magnussen DNF
Lance Stroll DNF
Daniel Ricciardo DNF
Marcus Ericsson DNF
Jolyon Palmer DNF