Moto2: Morbidelli wint met grote overmacht

Hij zat er al een paar keer tegenaan, vorig seizoen, maar een Grand Prix winnen lukte Franco Morbidelli nog niet. Tot vandaag. Met grote overmacht schreef de Italiaan de openingsrace van het seizoen op zijn naam, met Tom Lüthi en Takaaki Nakagami op flinke achterstand.

Aanvankelijk leek het nog wel een echte wedstrijd te worden tussen Morbidelli en Lüthi, maar al in de vierde ronde passeerde de Italiaan de Zwitser in bocht 12 en was het eigenlijk gedaan. Binnen twee ronden was het verschil al anderhalve seconde. Morbidelli sloeg een gat van bijna vijf seconden en Lüthi kon er niets mee. “Ik probeerde er wel een gevecht van te maken, maar Franco was net iets sneller dan ik en ik had geen antwoord”, erkende Lüthi. “Door de wisselende omstandigheden en een training minder was het een moeilijk weekend, dus met de tweede plaats ben ik best tevreden.”

Morbidelli was vanzelfsprekend dolblij met zijn eerste overwinning. “Ik heb er vaak aan gedacht hoe het zou voelen: het is een heerlijk gevoel.”

Foto: MotoGP.com