Nieuwsoverzicht 25 maart

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
  • Ferrari-coureurs niet helemaal tevreden
  • Ricciardo zag crash niet aankomen
  • Giovinazzi blijkt prima vervanger Wehrlein
  • Renault keert terug naar MGU-K uit 2016
  • Hamilton verwacht een spannende race

Ferrari-coureurs niet helemaal tevreden

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen staan er respectievelijk met een tweede en vierde plaatst prima bij. Toch zijn ze niet helemaal tevreden. “Mijn ronde was niet helemaal goed”, zei Vettel na afloop. “Met name in het begin verloor ik te veel. Toch denk ik niet dat de poleposition er in had gezeten”.

Raikkonen is helemaal niet tevreden met zijn optreden in de kwalificatie. De Fin kreeg het niet voor elkaar om een perfecte ronde te rijden. “Geen enkele ronde was echt goed. Het viel geen enkel moment in elkaar. Toch staan we vierde en vanaf daar zien we morgen wel weer verder”.

Ricciardo zag crash niet aankomen

Voor Red Bull Racing was het een teleurstellende eerste kwalificatie van het seizoen. Beide wagens hadden niet de gewenste snelheid en Daniel Ricciardo crashte ook nog in Q3. “Ik voelde bij het ingaan van de bocht de achterkant wat glijden en halverwege de bocht brak deze weg. Ik kon vervolgens niet meer corrigeren”. Voor de race ziet de goedlachse Australiër nog wel kansen: “Een goede start is essentieel. Ik heb een setje ultrasofts in Q2 gespaard en dat heeft niet iedereen, dus dat zou mij een extra kans moeten geven”.

Teambaas Christian Horner was realistisch: “Verstappen heeft het maximale uit de kwalificatie gehaald. Je ziet dat we nog tijd goed moeten maken op Mercedes en Ferrari. We staan vijfde op de grid en hopelijk kunnen we in de race nog wat naar voren”.

Giovinazzi blijkt prima vervanger Wehrlein

De Grand Prix van Australië kreeg voor Antonio Giovinazzi vandaag een bijzondere wending. De Italiaan verving Pascal Wehrlein bij Sauber die zichzelf niet in staat acht om zondag een hele race te rijden. De Italiaan had waarschijnlijk zijn Grand Prix-debuut niet zien aankomen.

Ondanks een korte voorbereiding, met alleen VT3, reed de Italiaan een uitstekende kwalificatie. Hij kwam slechts 0.183 seconde te kort om Q2 te halen. “Dit is een hele speciale dag voor me. Ik ben heel tevreden met mijn prestatie. Het wordt morgen een lange race waar veel kan gebeuren” , vertelt Giovinazzi.

Renault keert terug naar MGU-K uit 2016

Renault is voor de Grand Prix van Australië noodgedwongen teruggekeerd naar de MGU-K van 2016. Dit is een tijdelijke oplossing voor de betrouwbaarheidsproblemen tijdens de wintertests. Renault ontwikkelde een nieuwe motor met nieuwe Energy Recovery Systemen.

De Franse fabrikant heeft laten weten dat er onvoldoende tijd was om het probleem te verhelpen en heeft daarom besloten voor de eerste Grand Prix terug te keren naar het MGU-K concept van 2016. “Er zaten slechts tien dagen tussen de laatste testdag en de race in Melbourne. We hadden geen andere keuze”, zei Renault F1 technisch directeur Remi Taffin tegen Motorsport.com.

Hamilton verwacht een spannende race

Lewis Hamilton kan blij zijn met Mercedes. Het Duitse team heeft prima gereageerd op de grote regelwijziging en de Brit staat ‘gewoon’ weer op pole position. Toch verwacht Hamilton geen makkelijke race. “Het is tot nog toe een fantastisch weekend”, vertelt Hamilton. “Ik ben trots op hoe ze zijn omgegaan met de grote regelverandering. Ze hebben heel hard gewerkt om onze auto zo goed te maken. Het is wel duidelijk dat de verschillen klein zijn. Het wordt denk ik een spannende race”.

Teamgenoot Valtteri Bottas is minder blij: “Derde is niet ideaal en ik ben over het algemeen ook niet gelukkig met dit resultaat. Ik heb geen perfecte ronde gereden, maar het gaat natuurlijk pas in de race echt om het resultaat”.

Foto: Scuderia Ferrari