Max Verstappen: ‘Ging beter dan verwacht’

Max Verstappen noteerde de vijfde tijd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. Gezien het moeizame weekend wat hij tot dusver achter de rug had was de Nederlander daar niet ontevreden mee.

“We hebben het hele weekend problemen gehad”, zei Max Verstappen tegenover de camera van Ziggo Sport. “Ik heb nog niet veel kunnen rijden. Dus deze kwalificatie ging beter dan verwacht.”

Verstappen vervolgde: “De auto was heel gevoelig met het afstellen. Wanneer een afstelling verkeerd stond kostte het veel tijd om terug te veranderen. Ik had daardoor tijdens de trainingen moeite om te rijden. Ik was blij dat dat in de kwalifciatie wel lukte en rondjes kon maken. Om dan nu vijfde te staan met bovendien een goede balans in de auto geeft mij een tevreden gevoel.”

Verstappen gaf aan dat hij morgen een ‘eenzame’ race verwacht. “Inhalen is een stuk moeilijker met deze bredere auto’s. Achter ons lijken we weinig dreiging te hebben. Voor ons zijn ze ook redelijk snel. Daardoor wordt het waarschijnlijk een eenzame race. Ik heb helaas niet veel starts kunnen oefenen en ook geen longruns gedaan. Maar ik verwacht dat de race wel oké gaat worden.”

Foto Red Bull Racing