Nieuwsoverzicht 24 maart

  • Max Verstappen: “werk aan de winkel”
  • Christian Horner is realistisch
  • Toto Wolff prijst Lewis Hamilton
  • Ferrari-duo redelijk tevreden
  • Jolyon Palmer sloopt R.S.17
  • Haas moet T-wing verwijderen
  • Spa-Franchorchamps breidt bezoekerscapaciteit uit

Max Verstappen: “werk aan de winkel”

De eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Australië brachten Max Verstappen weinig goeds. De Red Bull-coureur zette in de openingstraining de vierde tijd achter de beide Mercedessen van Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Verstappen’s teamgenoot Daniel Ricciardo. Tijdens de tweede vrije training kwam de Limburger echter niet verder dan acht rondjes en een zesde plaats. Dit was vooral te wijten aan en uitstapje buiten de baan, waardoor de onderkant van de RB13 beschadigd raakte.

Verstapen reageerde laconiek op zijn ietwat tegenvallende eerste optreden van het nieuwe seizoen: “We staan ongeveer waar ik had verwacht. We hebben nog wat werk te doen om tijdens de kwalificatie het beste uit de auto te halen. Mercedes lijkt snel. Zij zijn het te kloppen team, maar we moeten ook echt aan de bak om Ferrari voor te blijven”.

Christian Horner is realistisch

Red Bull-teambaas Christian Horner is realistisch over de kansen voor zijn coureurs: “Gezien het optreden vandaag, is Lewis Hamilton dé absolute favoriet, zover is wel duidelijk. Maar het blijft motorsport, er kan van alles gebeuren. We hebben opmerkelijke resultaten gezien in openingsraces”.

Toto Wolff prijst Lewis Hamilton

Lewis Hamilton was in Melbourne de man van de eerste dag. De Mercedes-coureur was een halve seconde sneller dan de concurrentie, inclusief stalgenoot Bottas. Reden voor teambaas Toto Wolff om de loftrompet te steken. Volgens de Oostenrijker rijdt de drievoudig wereldkampioen in een geheel eigen klasse.

Ook Hamilton was uitermate tevreden: “Het is geweldig om terug te zijn in Australië, zeker na een dag als vandaag. Het ging voor 99 procent perfect”.

Ferrari-duo redelijk tevreden

Een kleine glimlach vandaag bij Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en zelfs Kimi Räikkönen. De Scuderia-rijders vonden zichzelf na de eerste vrije training nog terug achter beide Mercedessen en Red Bulls, maar Räikkönen zette in VT2 de vierde tijd neer en Vettel kwam zelfs tot P2. De Duitser prees de perfecte balans van de auto, hoewel hij wel denkt dat het nog sneller kan. Ook de Fin was content: “we weten waar we ons moeten verbeteren”.

Jolyon Palmer sloopt R.S.17

Renault-coureur Jolyon Palmer kende een minder fortuinlijke start van het seizoen. De Engelsman reed zijn R.S.17 plat toen hij op het lange rechte stuk de macht over het stuur verloor. De crash zorgde voor een rode vlag en de exit voor Palmer die geen idee had wat er gebeurde: “We moeten de data bekijken om te zien wat de aanleiding was”.

Haas moet T-wing verwijderen

Of Haas de komende dagen nog met de T-wing zal rijden, valt nog te bezien. Tijdens de eerste vrije training waren de VF-17’s van Romain Grosjean en Kevin Magnussen nog uitgerust met het aerodynamische snufje, maar de vleugeltjes bogen zo ver door dat de FIA het Amerikaanse team verbood er ook in de tweede training mee te rijden. Zowel Grosjean als Magnussen waren overigens zonder de vleugel sneller.

Spa-Franchorchamps breidt bezoekerscapaciteit uit

Goed nieuws voor de Nederlandse Formule 1-fans die een bezoek willen brengen aan de GP van België. De uitbater van circuit Spa-Franchorchamps gaat een extra tribune neerzetten aan de binnenkant van bocht 11, vlak voor Pouhon. De maatregel is genomen na de enorme toestroom van vooral Nederlandse Verstappen-supporters vorig seizoen. Hoeveel plaatsen en dus kaarten er bij komen, heeft de organisatie niet bekendgemaakt.

Foto: Red Bull Racing