Nieuwsoverzicht 17 maart

> Honda gelooft in project McLaren
> Opmerkelijke tweet McLaren
> Max Verstappen heeft zin in Melbourne
> Geen verbod op haaienvinnen
> Bernie Ecclestone gewoon in de paddock

Honda gelooft in project McLaren

Honda erkent dat er problemen zijn met de nieuwe krachtbron, maar blijft voor “honderd procent” verbonden aan McLaren. Dat zegt de F1-baas van Honda Yusuke Hasegawa tegen Autosport, in reactie op de geruchten dat McLaren weleens kon overstappen naar Mercedes-motoren. De relatie tussen McLaren en Honda wordt flink op de proef gesteld door de onbetrouwbaarheid en het gebrek aan vermogen van de Japanse krachtbron. Hasegawa is de eerste die toegeeft dat de tests in Spanje rampzalig zijn verlopen: “Natuurlijk is de situatie niet zoals we gehoopt hadden. We blijven echter voor honderd procent verbonden aan onze relatie met McLaren. We geloven in dit partnerschap”.

Opmerkelijke tweet McLaren

Terwijl Hasegawa sussende woorden spreekt, stuurt McLaren een opmerkelijke tweet de wereld in. Op de foto is een oude McLaren-Mercedes te zien, voer voor speculaties dat McLaren terug wil naar de oude motorleverancier: “De perfecte mix van oud en nieuw”.

 

Max Verstappen heeft zin in Melbourne

Red Bull-coureur Max Verstappen kan niet wachten om af te reizen naar Down Under. De Nederlandse coureur heeft dit weekend nog sponsorverplichtingen in Nederland, maar vertrekt daarna snel naar Melbourne, waar volgende week het Formule 1-seizoen begint. “Ik heb er erg veel zin in om naar Mebourne te gaan. Het is een te gekke stad, met een prima sfeer en goed weer. De eerste race is natuurlijk altijd spannend, omdat we geen idee waar we staan als het gaat om de krachtsverhoudingen. Ik kan niet wachten om volgende week donderdag tijdens de eerste training naar buiten te gaan”.

Geen verbod op haaienvinnen

We hadden onze hoop even gevestigd op Christian Horner. De baas van Red Bull heeft een poging gedaan om de haaienvinnen dit seizoen uit te bannen, maar kreeg daarvoor niet genoeg steun van de overige teams. De lange verticale motorkappen keerden dit seizoen terug in de Formule 1, maar worden alom als foeilelijk aangemerkt. Reden voor Horner om de Strategy Group bij elkaar te roepen, maar die zijn niet unaniem tegen de vin. Volgens Niki Lauda komt dat omdat een deel van de teams de extra ruimte graag willen benutten voor extra sponsoring. Opmerkelijk, want geen enkel team heeft een sponsorlogo op de haaienvin.

Bernie Ecclestone gewoon in de paddock

Bernie Ecclestone is vast van plan om dit seizoen tenminste de helft van alle races bij te wonen. De oud F1-supremo zegt in een interview met Sky Sports voor vrijwel alle Grands Prix uitgenodigd te zijn en piekert er niet over om weg te blijven bij de sport die hij veertig jaar lang bestuurde. De 86-jarige Brit koestert geen enkele wrok jegens de nieuwe eigenaren die hem eerder dit jaar loosden. Dat gebeurde nadat ze hem in eerste instantie gevraagd hadden om nog drie seizoenen aan te blijven als adviseur.

Foto: Red Bull Racing, McLaren Honda