Nieuwsoverzicht 15 maart

> Eric Boullier: ‘met Mercedes-krachtbron zouden we winnen’
> Christian Horner niet bezorgd over betrouwbaarheid Renault-motoren
> Max Verstappen komende zondag in de hoofdstad
> Nico Hülkenberg maakt reden vertrek Force India bekend
> Nyck de Vries vierde tijdens F2-test

Eric Boullier: ‘met Mercedes-krachtbron zouden we winnen’

McLaren-chef Eric Boullier haalt in de Spaanse media hard uit naar motorleverancier Honda. De Fransman zegt in AS dat McLaren races zou winnen als het nog een Mercedes-motor in het achteronder zou hebben liggen.

Het roemruchte team stapte in 2014 na een twintigjarig huwelijk met Mercedes over naar oude liefde Honda. Tot dusverre is die keuze nog niet echt gelukkig gebleken. McLaren rijdt sinds de overstap in de achterhoede rond. Ook dit jaar zijn de voortekenen McLaren niet gunstig gezind: de motor mist kracht en is onbetrouwbaar. Toch wil directeur Zak Brown niet spreken van een crisis: “We hebben problemen, dat is duidelijk. Maar ‘crisis’ is wat te sterk uitgedrukt”, aldus de Amerikaan.

Christian Horner niet bezorgd over betrouwbaarheid Renault-motoren

Waar de situatie bij McLaren hopeloos lijkt, daar is men bij Red Bull optimistischer. Motorleverancier Renault heeft voor 2017 een compleet nieuwe motor gebouwd, waarvan verondersteld mocht worden dat er nog wat kinderziektes in zitten. Tijdens de tests kwamen er (niet alleen bij Red Bull, maar ook bij Toro Rosso en Renault zelf) wat kleine betrouwbaarheidsproblemen naar boven, maar teambaas Christian Horner maakt zich geen zorgen: “Renault heeft een flinke stap vooruit gemaakt met de nieuwe motor. Alles wat ze hebben beloofd, hebben ze ook geleverd. Er zijn een paar kleine betrouwbaarheidsproblemen, maar niets ernstigs”, aldus Horner tegen het Franse Auto Hebdo.

Max Verstappen komende zondag in de hoofdstad

Wie Max Verstappen nog voor de start van het seizoen in levende lijve wil ontmoeten, moet komende zondag 18 maart naar Amsterdam. De Red Bull-coureur is van 12:00 tot 16:00 uur ’s middags in de hoofdstad te bewonderen bij een Duitse doe-het-zelfzaak. Vanwege de massale belangstelling heeft de organisatie 1.500 extra (free of charge) tickets beschikbaar gesteld. Die zijn via de site van Verstappen te bestellen.

Het is vandaag overigens op de kop af twee jaar geleden dat Verstappen zijn debuut maakte in de Formule 1. De Nederlander verscheen op 15 maart 2015 als jongste F1-coureur aller tijden aan de start van de Grand Prix van Australië. Lange tijd leek hij op een puntenfinish af te stevenen, maar een kapotte motor gooide roet in het eten.

Nico Hülkenberg maakt reden vertrek Force India bekend

Nico Hülkenberg heeft eindelijk aangegeven waarom hij vertrokken is bij Force India. De Duitser verliet aan het einde van vorig seizoen de nummer vier bij de constructeurs om een meerjarig contract te tekenen bij Renault, dat afgelopen jaar op de negende plaats eindigde. Je zou dus kunnen spreken van een stap terug, maar Hülkenberg heeft nu via twitter de ware reden van zijn transfer bekendgemaakt. Hij weigert in een roze auto te rijden:

 

 

Nyck de Vries vierde tijdens F2-test

Nyck de Vries heeft op de laatste dag van de Formule 2-test in Barcelona de vierde tijd neergezet. De debutant in de klasse die voorheen GP2 heette, moest de Fransman Norman Nato, de Brit Oliver Rowland en de Thias-Britse Alex Aldon voor zich dulden. Johnny Cecotto jr, de teamgenoot van De Vries bij Rapax, kwam niet verder dan plek 13. Het Formule 2-seizoen start op 16 april in Bahrein.

Foto: McLaren Honda