Nieuwsoverzicht 13 maart

› Max Verstappen kijkt uit naar seizoensstart
› Eenstoppers de norm in 2017
› Ross Brawn: ‘Formule 1 heeft helden nodig’
› Fernando Alonso blijft hoopvol gestemd

Verstappen kijkt uit naar seizoensstart

Max Verstappen gelooft dat het potentieel van de nieuwe wagen in Melbourne pas duidelijk zal blijken. Dit ondanks een paar technische tegenslagen die zich in de laatste testweek manifesteerden. De jonge Nederlander voltooide afgelopen vrijdag 70 rondjes op het Circuit de Catalunya in Barcelona toen een technisch mankement hem de rest van de dag in de pits hield. Hij eindigde op een tweede plek met een achterstand van 0,8 seconde op Räikkönen. Verstappen denkt dat het chronisch probleem met ERS opgelost zal zijn op het moment dat Red Bull in Melbourne aankomt. “Ik maak me geen zorgen”, aldus Verstappen, “dit is waarom we testen, ik heb alle vertrouwen in Renault”.

Eenstoppers de norm in 2017

Als de wintertests in Barcelona iets hebben duidelijk gemaakt, naast het sterke optreden van Ferrari, dan is het wel dat we dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid heel veel eenstoppers zullen gaan zien. Pirelli-chef Paul Hembery dekte zich voor de wintertest al in door te zeggen dat men niet Prelli de schuld mocht geven als het nieuwe seizoen saai wordt. De simulaties afgelopen twee weken bewezen het gelijk van Hembery: Pirelli heeft de teams dit jaar de beschikking gegeven over banden waar ongelimiteerd hard op gereden kan worden. Als we aan de hand van de tests een voorspelling mogen wagen: de enige stops die we dit jaar zullen gaan zien zijn de verplichte wisselingen van compound.

‘Formule 1 heeft helden nodig’

De Formule 1 moet terug naar de tijd dat coureurs ‘helden’ waren. Dat is de mening van Ross Brawn, de nieuwe sportchef, die zijn protegé Michael Schumacher als perfecte voorbeeld aan haalt. “Michael was een held”, zegt hij in een interview met Sport Bild. “Maar aan heldenverering wordt niet meer gedaan in de Formule 1”, aldus Brawn, die wel verwacht dat de nieuwe bazen van Liberty Media hier verandering in kunnen brengen. Volgens Brawn hebben Sebastian Vettel én Max Verstappen de potentie om tot de grote helden van de sport uit te groeien.

Alonso blijft hoopvol gestemd

Tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Fernando Alonso gaat niet met pensioen voordat hij een competitieve wagen tot zijn beschikking krijgt. Afgelopen vrijdag had zijn McLaren-Honda opnieuw te kampen met de betrouwbaarheid tijdens de testweek in Barcelona. Als gevolg van de problemen kon hij slechts 43 ronden afleggen en had hij van 13 rijders de elfde tijd van de dag. Het contract van de Spanjaard loopt aan het einde van dit seizoen af. “Ik wil overwinningen en podiumplaatsen en als het allemaal misgaat dan zal ik er volgend jaar staan. Het geeft me alleen maar méér motivatie om door te gaan. Ik zal dan ook niet stoppen voordat ik een goed resultaat heb behaald. Ik denk dat ik dat verdien”, aldus Alonso.

Foto: Pinterest