Reactie Max Verstappen na zesde testdag in Barcelona

Weten we straks waar Max het over heeft?

Max Verstappen werd vandaag gehinderd door motorproblemen, maar reed niettemin 102 rondjes over het circuit van Barcelona en noteerde de vierde tijd. Wat vond hij er zelf van?

“We moeten nog precies uitzoeken wat de oorzaak is, maar het lijkt op hetzelfde probleem als vanmorgen”, zei Verstappen over het probleem waardoor hij een kwartier voor tijd z’n bolide aan de kant moest zetten. “Zoiets is helaas niet ideaal, maar het hoort erbij. Ik heb er alle vertrouwen in dat het tijdig opgelost wordt. Renault heeft al een oplossing voor Melbourne, dus dan zou het in orde moeten zijn.”

Ondanks deze problemen is Verstappen enthousiast over de snelheid van de RB13. “Na vandaag heb ik een zeer positief gevoel over de auto. Alles klopte en voelde goed aan. ’s Middags heb ik bijna een hele raceafstand afgerond, dus we hebben vandaag veel informatie vergaard en veel geleerd, dat is altijd belangrijk. Natuurlijk hebben we nog werk te doen, bijvoorbeeld een paar opties qua afstelling uitproberen, maar tot op heden werkt de auto goed.”

Bron: Verstappen.nl