Nieuwsoverzicht 3 maart

› Max Verstappen op woensdag en vrijdag in actie
› Plezante testweek voor Vandoorne
› Honda-baas maakt zich zorgen
› Mercedes legt meeste kilometers af
› Sky Sports F1 strikt Pat Symonds

Max Verstappen op woensdag en vrijdag in actie

Max Verstappen komt in de tweede week van de wintertest op het Circuit de Catalunya op woensdag en vrijdag in actie. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo test op dinsdag en donderdag. Dat heeft Red Bull Racing vanmiddag bekendgemaakt. De tweede testweek begint volgende week dinsdag 7 maart en duurt tot en met vrijdag 10 maart. Daarna keren de teams terug naar hun thuisbases, waar ze zich gaan klaarmaken voor de eerste Grand Prix van het seizoen, op 26 maart in Melbourne.

Plezante testweek voor Vandoorne

Stoffel Vandoorne kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn eerste echte testweek in de Formule 1. De coureur van McLaren beleefde dinsdag door mechanische problemen een moeizame start, maar kon later toch nog wat ronden op de teller zetten. De Belg kijkt dan ook met vertrouwen uit naar volgende week: “Ik hoop dat we dit kunnen vasthouden, en een sterke tweede testweek hebben.”

Honda-baas maakt zich zorgen

Waar Vandoorne nog voorzichtig optimistisch is, daar is Honda-chef Yusuke Hasegawa minder enthousiast. De Japanner zegt “bezorgd” te zijn over het gebrek aan betrouwbaarheid bij Honda de afgelopen week. In een interview met Spaanse media voegt Hasegawa daar aan toe dat zijn mensen “nog geen idee hebben wat de reden is van de motoruitval van Vandoorne.” Honda heeft voor komend seizoen een compleet nieuwe krachtbron ontwikkeld, maar tot nog toe lijkt die niet erg betrouwbaar. McLaren zou er afgelopen week al vijf hebben gebruikt.

Mercedes legt meeste kilometers af

Het is moeilijk om na de eerste testweek al direct conclusies te trekken over welk team dit seizoen waar staat. Waar we wel wat uit kunnen opmaken is het aantal testrondjes en -kilometers dat de stallen afgelopen week hebben afgelegd. Het geeft namelijk een redelijke indicatie van de betrouwbaarheid van de systemen (en de coureurs). Mercedes – en dan vooral Valtteri Bottas – klokte de meeste ronden:

  1. Mercedes: 558 (2.597 km)
  2. Ferrari: 465 (2.164 km)
  3. Sauber: 346 (1.610 km)
  4. Haas: 340 (1.582 km)
  5. Red Bull: 294 (1.368 km)
  6. Renault: 293 (1.363 km)
  7. Force India: 278 (1.294 km)
  8. Williams: 213 (991 km)
  9. McLaren: 207 (963 km)
  10. Toro Rosso: 183 (851 km)

Sky Sports F1 strikt Pat Symonds

Pat Symonds gaat komend seizoen de technische analyse verzorgen voor het Engelse Sky Sports F1. De 65-jarige oud-engineer van onder andere Benetton, Renault en Williams vertrok aan het einde van het afgelopen seizoen bij dat laatste team. Hij gaf toen al aan niet meer voor een renstal te willen werken, maar nog wel actief te willen blijven in de Formule 1.

Foto: Red Bull Racing