Nieuwsoverzicht 27 februari

› Mercedes en Ferrari beginnen testweek goed
› Nick Catsburg met Volvo Polestar in WTCC
› Pascal Wehrlein wel in actie tijdens tweede testweek

Mercedes en Ferrari beginnen testweek goed

De motoren zijn weer gestart en de testweek op het circuit van Catalunya is begonnen. Mercedes en Ferrari zijn voortvarend van start gegaan. Beide teams reden meer dan honderd ronden. Lewis Hamilton was vandaag de snelste en Sebastiaan Vettel zette de tweede tijd neer. Problemen waren er vooral voor Red Bull Racing en McLaren.

McLaren had een probleem met het oliesysteem en Red Bull Racing had te maken met een haperende sensor en een defecte batterij. Voor Christian Horner geen reden tot paniek “We hebben een aantal uur verloren. Maar als ik moet kiezen heb ik die problemen liever hier dan tijdens de eerste race. Het goede nieuws is bijvoorbeeld dat het niet ging om grote problemen, het was eerder een kwestie van pech.”

Kijk hier voor het verslag en de tijden van de eerste testdag.

Nick Catsburg met Volvo Polestar in WTCC

Nick Catsburg rijdt ook dit jaar in het World Touring Car Championship (WTCC). De Nederlander gaat voor het Zweedse fabrieksteam van Polestar Cyan Racing rijden. Hij gaat komend seizoen één van de drie Volvo S60 WTCC’s besturen. De Zweed Thed Björk en de Argentijn Nestor Girolami zijn dit jaar de andere coureurs.

Catsburg maakte halverwege 2015 zijn debuut in het WTCC voor het fabrieksteam van Lada en maakte genoeg indruk voor een contract voor het seizoen 2016. Met één overwinning en vijf podiumplekken eindigde Catsburg het afgelopen WTCC-seizoen op een zevende plek. Ondanks een sterk seizoen was een nieuw jaar in het WTCC geen garantie, omdat Lada stopte met het WTCC-project.

Pascal Wehrlein wel in actie tijdens tweede testweek

Pascal Wehrlein komt volgende week waarschijnlijk wel in actie tijdens de tweede testweek in Barcelona. Dit meldt Motorsport.com. Een definitieve beslissing hierover wordt aan het einde van deze week verwacht.

De coureur van Sauber zit deze week door een rugblessure noodgedwongen aan de kant. De Duitser liep deze blessure op tijdens de Race of Champions in Miami. Antonio Giovinazzi vervangt Wehrlein deze week.

Foto: Mercedes AMG Petronas