In beeld: Haas VF-17

images_2017_F1_02_Haas_VF17_2

In navolging van Red Bull heeft ook het Amerikaanse Haas F1 vanmiddag haar auto voor 2017 gepresenteerd. De Haas VF17 is net als afgelopen jaar voorzien van een Ferrari-krachtbron en zal bestuurd worden door Kevin Magnussen en Romain Grosjean.

De nieuwe auto van Haas reed zaterdag al de eerste meters op het circuit van Barcelona en stond in de belangstelling tijdens een fotoshoot met het team. De Haas VF-17 heeft net als de meeste nieuwe Formule 1-wagens een haaienvin. Echter is deze wel uitgerust met een inkeping aan de achterkant.

"Ik denk dat de pedalen gelijk zijn, verder is het een compleet andere auto ten opzichte van vorig jaar", zegt technisch directeur Gunther Steiner van Haas. "Je probeert de auto altijd sneller te maken en meestal is het dan een lichtere auto. Nu kunnne we meer ballast gebruiken en gewicht verdelen. Aerodynamisch is de auto volledig nieuw, net als de banden dus we hebben het nodig om snel dingen aan te kunnen passen."

De Haas VF-17 is de opvolger van de VF-16 waar het Amerikaanse team een jaar geleden mee debuteerde. Het haalde 29 punten in haar openingsseizoen. Die punten kwamen overigens allemaal op naam van Romain Grosjean.

Foto's: Haas F1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden