In beeld: Ferrari SF70H

Als vierde team heeft vanochtend Ferrari de auto voor 2017 onthuld. Kimi Raïkkönen en Sebastian Vettel gaan dit jaar het circuit onveilig maken in de SF70H.

Die naam is niet voor niets gekozen. Het is dit jaar precies 70 jaar geleden dat Enzo Ferrari zijn eerste Formule 1-auto bouwde, de Ferrari 125 F1. Er gingen nog even geruchten dat de bolide SF-17JB zou gaan heten als eerbetoon aan Jules Bianchi, maar er is dus voor 70 jaar racehistorie gekozen.

Ook Ferrari heeft gekozen voor een grote haaienvin, die opmerkelijk genoeg compleet wit is. Er was vorig jaar in Italië veel te doen over de toen deels witte motorkap. Die kleur zou van oudsher ongeluk brengen bij de Scuderia, maar blijkbaar zijn ze in Maranello niet erg bijgelovig en dus is het wit gebleven.

 

 Foto’s: Scuderia Ferrari