In beeld: Mercedes W08

Mercedes heeft vandaag de W08 gepresenteerd waar Lewis Hamilton en Valtteri Bottas mee gaan rijden. Op een nat en winderig circuit van Silverstone reed Hamilton de eerste kilometers met de W08.

Mercedes maakt op haar nieuwe wapen geen gebruik van de haaienvin die bijvoorbeeld wel bij Sauber, Renault en Force India te zien is. De neus van de Mercedes is smaller en de achterkant van de auto lijkt slanker dan de tot nu toe gepresenteerde auto’s. Ook zijn de sidepods aan de achterkant een stuk smaller.

‘De W08 is indrukwekkend’

“Ik vond het indrukwekkend”, zegt Lewis Hamilton over zijn eerste meters. “Ik ben blij weer onderdeel uit te maken van het team en kijk uit naar het seizoen.” Valtteri Bottas zal later op donderdagmiddag zijn eerste meters maken met de W08: “Het is een grote dag voor mij en voor het team. Iedereen die zo hard gewerkt heeft, krijgt de auto voor het eerst te zien. Vooralsnog gaat het goed met de auto en kijk ik er naar uit om er mee te rijden.”

Technisch directeur Andrew Green van Force India liet woensdag tijdens de presentatie van de VJM10 al weten dat Mercedes een grote stap gemaakt had met de motor. Force India beschikte bij het ontwerpen van de auto over de nieuwe data van de motor. En die laten vooralsnog indrukwekkende resultaten zien, aldus Green. Mercedes heeft het V6 hybride-turbo tijdperk gedomineerd met maar liefst 51 overwinningen in de laatste drie seizoenen.

Foto’s: Mercedes F1