In beeld: Force India VJM10

Force India presenteerde vanmiddag op Silverstone de nieuwe bolide voor 2017: de VJM10.

Het team eindigde vorig jaar op een prima vierde plaats in het constructeursklassement, achter Mercedes, Red Bull en Ferrari. Realistisch gezien is dat het beste wat het privéteam zou moeten kunnen bereiken, maar wie weet wat technisch directeur Andrew Green uit de hoed weten te toveren en waar Sergio Perez en Esteban Ocon dit jaar gaan eindigen.

De Indiase teambaas Vijay Mallya is in ieder geval optimistisch. Desgevraagd liet ‘The King of Good Times’ weten dat de nieuwe auto een ‘cracker’ is en zijn stal komend seizoen de strijd met de top-drie wil aan gaan.

Net als de Sauber C36 en de Renault R.S.17 is de VJM10 (ViJay Mallya10) uitgerust met de haaienvin. Force India kiest daarbij voor een compleet nieuwe getrapte neus die erg doet denken aan de neuzen van het seizoen 2014.

Foto: Sahara Force India F1 Team