In beeld: Renault RS17

Renault Sport Formula One Team, Renault RS17

Renault presenteerde dinsdagmiddag in Londen de nieuwe auto voor 2017: de Renault RS17. Het Franse team is de tweede renstal die de nieuwe wagen voor dit seizoen presenteert. Sauber was gisteren het eerste team die de nieuwe bolide aan het publiek toonde.

Renault voert dit jaar dezelfde kleuren als in 2016. Zwart is dit jaar wel een stuk prominenter aanwezig. De bolide 2017 is de eerste volledig Renault F1-wagen sinds de terugkeer in 2016. De nieuwe bolide en krachtbron van Renault moeten er voor zorgen dat Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer komend seizoen regelmatig in de top tien zijn te vinden. 

Met de nieuwe power unit hoopt Renault het gat naar concurrenten Mercedes en Ferrari te verkleinen. Jerome Stroll, baas van Renault Sport, vertelde tijdens de presentatie dat de vijfde plaats bij de constructeurs het doel voor 2017 is.
Renault Sport Formula One Team, Renault RS17 Renault Sport Formula One Team, Renault RS17
Foto: Renault Sport