De recordboeken: de finishvlag

De Formule 1 is niet alleen een sport van snelheid en actie, maar ook van cijfers. Er zijn tientallen lijstjes van verschillende records: jongste wereldkampioen, meeste overwinningen, snelste ronde op het circuit van Monza, meeste starts, meeste pole positions in een seizoen en ga zo maar een tijdje door. In deze rubriek laten we vele records de revue passeren. Deze week: het meest aantal finishes op rij.

Het record van meest aantal finishes op rij is in handen van Nick Heidfeld. De Duitser zag maar liefst 33 Grands Prix op rij de finishvlag voordat hij weer een DNF achter zijn naam kreeg. De reeks begon met de GP van China in 2007 en eindige in 2009 tijdens de GP van Singapore. Landgenoot Adrian Sutil beëindigde de mooie serie door een crash te veroorzaken met de BMW Sauber van Heidfeld.

Daniel Ricciardo kan dit seizoen het record verbeteren. De Australiër heeft al 25 races op rij de zwart-wit geblokte vlag gezien. Hij heeft al ruim een seizoen niet de frustraties gehad van een falende Red Bull of van een wandeling naar de pitstraat door een crash in een bandenstapel. Tijdens de Grand Prix van Spanje scheelde het overigens niet veel toen zijn band in de slotfase lek raakte, maar de Australiër kon de pitstraat bereiken en finishte als vierde. De laatst DNF voor Ricciardo was in 2015 tijdens de Russische Grand Prix. Zes rondes voor het einde begaf zijn wielophanging het. 

Als hij tot en met Grand Prix van Oostenrijk zijn Red Bull uit de bandenstapels kan houden, andere coureurs hem niet uit de race rijden en hij geen technische problemen krijgt, dan is het record voor de goedlachse Australiër.

Foto: Red Bull Racing