F1 weekoverzicht 21 januari

(c) Mercedes

› FIA stemt in met verkoop Formule 1
› Starttijden Formule 1-races bekend
› Kimi Räikkönen sportambassadeur Finland
› Nice vernoemt straat naar overleden Jules Bianchi
› George Russell toegevoegd aan talentenprogramma Mercedes

FIA stemt in met verkoop Formule 1

De World Motor Sport Council van de FIA heeft unaniem ingestemd met de verkoop van de Formule 1 aan Liberty Media. De aandeelhouders van het Amerikaanse bedrijf waren eerder deze week al akkoord gegaan met het voorstel om een meerderheidsbelang te nemen in de Formule 1.

Tijdens de bijeenkomst heeft Liberty Media haar plannen voor de toekomst van de sport gepresenteerd. Na de mogelijkheid voor de FIA-afgezanten om vragen te stellen, heeft de World Motor Sport Council daarna unaniem ingestemd met de verkoop.

De FIA laat in een verklaring weten dat het op een constructieve manier gaat samenwerken met Liberty Media om de Formule 1 verder te ontwikkelen zodat het op lange termijn succesvol blijft.

Starttijden Formule 1-races bekend

De starttijden van de twintig Formule 1-races van 2017 zijn bevestigd. De tijden van de meeste races zijn onveranderd gebleven te opzichte van vorig seizoen. De start van de openingsrace in Australië is wel een uur later dan gebruikelijk en dat betekent dus een uurtje langer slapen. In Melbourne gaan de lichten om 7.00 uur Nederlandse tijd uit. Het Formule 1-seizoen begint op 26 maart en eindigt op 26 november in Abu Dhabi.

Kimi Räikkönen sportambassadeur Finland

Ferrari-coureur Kimi Räikkönen is in Finland uitgeroepen tot ambassadeur voor de sport. Dat werd bekend bij het nationale Sport Gala. De Fin liet weten vereerd te zijn met zijn rol als allereerste sportambassadeur van Finland. Sinds 2001 is Räikkönen actief in de Formule 1 en hij reed voor Sauber, McLaren, Lotus en Ferrari. Räikkönen boekte tot dusver twintig zeges, in 2007 werd hij wereldkampioen.

Nice vernoemt straat naar overleden Jules Bianchi

In de Franse stad Nice wordt een straat vernoemd naar Jules Bianchi. De Rue du Sapin draagt binnenkort de naam van de verongelukte Formule 1-coureur. Bianchi overleed op 17 juli 2015 op 25-jarige leeftijd, na ruim negen maanden in coma te hebben gelegen na een zware crash tijdens de Grand Prix van Japan in 2014. Bianchi werd geboren in Nice en groeide op in deze plaats.

George Russell toegevoegd aan talentenprogramma Mercedes

De overstap van Pascal Wehrlein en Esteban Ocon naar respectievelijk Sauber en Force India heeft er voor gezorgd dat Mercedes op zoek moest naar een jong talent dat mag deelnemen aan de Young Driver Tests. Het Duitse merk heeft George Russell toegevoegd aan het talentenprogramma voor het seizoen 2017.

De 18-jarige Brit kwam de afgelopen twee seizoenen uit in het Europees kampioenschap Formule 3. Vorig jaar eindigde hij met Hitech GP als derde in de eindstand en pakte hij pole position voor de Macau Grand Prix. Hij heeft voor het seizoen 2017 ook getekend bij ART Grand Prix voor de GP3 Series.

Foto: www.grandprix.com.au