Kerstoverzicht 24 december

Felipe-Massa

› 'Massa maakt weg vrij voor Bottas'
› Max Verstappen sportman van het jaar
› Mick Schumacher naar Formule 3
› Giovinazzi derde coureur Ferrari 
› Pat Symonds weg bij Williams

 'Massa maakt weg vrij voor Bottas'

Zowel Mercedes als Williams zal tot aan het nieuwe jaar geen officiële mededeling doen, maar Engelse media weten het zeker: Felipe Massa komt terug op z'n besluit om te stoppen en maakt zo de weg vrij voor Valtteri Bottas die naar Mercedes verhuist.

Dat schrijven onder meer de BBC en Motorsport.com. Mercedes moest de afgelopen maand opzoek naar een nieuwe coureur omdat wereldkampioen Nico Rosberg geheel onverwacht besloot om zijn helm aan de wilgen te hangen. Mercedes zal pas eind januari officieel uitsluitsel geven over de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton.

Max Verstappen sportman van het jaar

Max Verstappen is afgelopen woensdag verkozen tot sportman van het jaar. De jonge Nederlander troefde daarmee onder andere Sven Kramer en Tom Dumoulin af. Omdat Verstappen op vakantie was nam Jan Lammers de Jaap Eden Award in ontvangst.

In een videoboodschap liet Verstappen weten niettemin apetrots te zijn op de prijs. Hij blikte terug op zijn race in Spanje en haalde ook zijn ontmoeting met Johan Cruijff aan. Verstappen is de eerste sporter die uit een gemotoriseerde sport afkomstig is en verkozen wordt tot sportman van het jaar.

Mick Schumacher naar Formule 3

Mick Schumacher (16)  gaat volgend jaar aan de slag in het Europese Formule 3-kampioenschap. De zoon van de succesvolste Formule 1-coureur aller tijden heeft een contract getekend bij het Prema Powerteam. 

Schumacher maakte afgelopen jaar z'n debuut in de formulewagens. De jonge tiener eindigde als tweede in het Duitse Formule 4-kampioenschap. 

Giovinazzi nieuwe derde coureur Ferrari

Antonio Giovinazzi geeft zijn uitstekende seizoen in de GP2 een gepaste afsluiting: de Italiaan gaat aan de slag als derde coureur voor het team van Ferrari. 

De 23-jarige Giovinazzi eindigde dit seizoen als tweede in het GP2-kampioenschap. In 2015 werd Giovinazzi ook tweede in het Formule 3-kampioenschap en won hij de Masters op Zandvoort. 

Pat Symonds weg bij Williams

Pat Symonds is bezig aan zijn laatste dagen bij het team van Williams. De technisch directeur legt zijn functie aan het eind van het jaar neer. 

De 63-jarige Brit liet een week geleden al doorschemeren dat hij twijfelde om vanwege z'n leeftijd met z'n werkzaamheden te stoppen. Volgens Engelse media zou Paddy Lowe de belangrijkste gegadigde zijn om Symonds vanaf komend seizoen te vervangen. 

Foto: Williams F1 Team 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden