Wie gaat Nico Rosberg vervangen?

Foto: Mercedes AMG F1

Nico Rosberg kondigde vrijdag zijn afscheid van de Formule 1 aan en daarmee ontstaat een grote vraag: Wie wordt de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton? Kandidaten staan te trappelen om in te stappen bij het team dat de afgelopen jaren domineerde. Een aantal mogelijkheden op een rij.

Pascal Wehrlein

Pascal Wehrlein is de meest voor de hand liggende kandidaat voor het zitje bij Mercedes. Wehrlein nam veel testwerk voor zijn rekening voor het team en is van oorsprong een Mercedes-junior. Wehrlein reed een volledig Formule 1-seizoen en haalde met de minderwaardige Manor één WK-punt. De Duitser is wellicht niet de meest ervaren coureur voor het zitje, maar wel een ideale aanvulling op stercoureur Lewis Hamilton.

Valtteri Bottas

Eerder dit jaar wilde Williams Valtteri Bottas niet laten gaan naar Renault. De kans dat hij wel mag vertrekken naar Mercedes is daarom niet zo groot, al leveren de Duitsers wel de motoren aan Williams. Bottas is met 77 starts een potentieel ideale kandidaat voor Mercedes.

Esteban Ocon

De Fransman Esteban Ocon is ook Mercedes-junior en komt automatisch in aanmerking voor het zitje. Ocon heeft reeds getekend bij Force India waar hij nog een seizoen ervaring op wil doen voor hij doorstroomt naar een eventueel topteam. Met tien Grand Prix starts is hij wellicht te onervaren om nu al bij het grote Mercedes in te stappen.

Fernando Alonso

Dat Fernando Alonso niet helemaal op zijn plek zat de afgelopen tijd, mag duidelijk zijn. De Spanjaard zal ongetwijfeld een clausule in zijn contract hebben om op elk moment uit te stappen bij McLaren om vervolgens in te stappen bij een topteam. Mocht Alonso daadwerkelijk de stap kunnen maken, gaan we terug naar het jaar 2007 toen Alonso en Hamilton ook al eens in hetzelfde team reden. Hamilton was dat jaar Alonso de baas met een tweede plaats in het kampioenschap.

Jenson Button of Felipe Massa

Het zijn niet de meest voor de hand liggende namen, maar de wonderen zijn de wereld niet uit en er zijn gekkere dingen gebeurd in de Formule 1. Zowel Button als Massa kondigden dit jaar hun pensioen aan, maar zouden ze niet nog één keer voor een team als Mercedes willen rijden?

Waarom geen Verstappen, Vettel of Ricciardo?

Uiteraard gaan ook direct verhalen van topcoureurs die mogelijk de overstap kunnen maken naar Mercedes. De fabrikant uit Stuttgart zal normaal gesproken geen enorme bedragen neertellen voor coureurs als Ricciardo, Verstappen en Vettel. Daarnaast hebben deze coureurs vaak een clausule in hun contract waar in staat dat ze niet van het ene naar het andere topteam mogen overstappen. De kans dat Verstappen de overstap gaat maken is daardoor klein.

Foto: Mercedes