Nico Rosberg stopt per direct met Formule 1

(c) Mercedes AMG

Nico Rosberg heeft zijn laatste race uit zijn Formule 1-carrière afgelopen weekend gereden. De kersverse wereldkampioen laat voorafgaand aan de FIA-huldigingsavond in Wenen weten dat hij al voor de Grand Prix van Abu Dhabi overwoog om te stoppen en afgelopen maandag de knoop definitief heeft doorgehakt.

 “Via deze weg wil ik jullie laten weten dat ik besloten heb om per direct mijn Formule 1-carrière te beëindigen”, zei Rosberg tijdens een persconferentie. “Het is voor mij moeilijk om uit te leggen. Vanaf m’n zesde had ik de droom om wereldkampioen in de Formule 1 te worden. Afgelopen weekend is me dat, mede dankzij de hulp van vrienden, familie en het team, na vijfentwintig jaar gelukt. Het was een onvergetelijke ervaring voor mij en zal het nooit vergeten.”

Rosberg vervolgt: “Tegelijkertijd was het extreem zwaar en moeilijk. Mede omdat ik in de twee seizoenen hiervoor van Lewis verloor. Door die seizoenen heb ik me wél op kunnen laden op een manier waarvan ik niet eens wist dat mogelijk was. Daardoor heb ik uiteindelijk mijn droom verwezenlijkt.”

“Maar ik heb er ook heel veel voor moeten laten. Nu ik m’n doel heb bereikt wil ik niet nog eens diezelfde offers brengen. Als ik meedoe wil ik winnen en heb ik geen zin om vierde te worden. Ik heb besloten om mijn hart te volgen en te stoppen. Het is tijd om me met andere dingen bezig te gaan houden.”

Nico Rosberg debuteerde in 2006 bij het team van Williams in de Formule 1. In 2010 stapte hij over naar Mercedes waar hij teamgenoot werd van Michael Schumacher. Rosberg reed 206 Grand Prixs, won 23 races en stond 57 keer op het podium. Afgelopen weekend werd hij voor het eerst en dus ook voor de laatste keer wereldkampioen. 

Foto: Mercedes AMG F1