Reactie Max Verstappen na P4 in F1 Grand Prix van Abu Dhabi

Max Verstappen reed na een spin in de eerste bocht van P22 naar P2, kon lang meedoen voor het podium maar moest genoegen nemen met de vierde plaats. Niet het podium waar Verstappen voor wilde gaan, maar toch een goede prestatie ter afsluiting van een bijzonder seizoen. Wat vond Verstappen zelf van zijn race?

Max Verstappen tegenover Sky Sports: “Ik ben tevreden met m’n positie, zeker nadat ik laatste lag na de eerste bocht. We hebben ons teruggevochten en een pitstop overgeslagen. Het is het maximale wat we konden doen vandaag. Het is normaal dat mensen twee stops doen en met betere banden is het logisch dat ze me aan kunnen vallen. Het was een prima race verder.”

Over het incident in de eerste bocht met Nico Hulkenberg: “Nico had een erg goede start en hij verwachtte denk ik niet dat ik nog aan de binnenkant zou zitten. Hij pakte de bocht en ik kon geen kant op, maar dat was gewoon een race-incident.”

“Het is een heel speciaal seizoen geweest en ik ben blij dat we het positief afgesloten hebben, zeker nadat ik gisteren niet zo tevreden was.”

Foto’s: Red Bull