Reactie Max Verstappen na kwalificatie GP van Abu Dhabi

Echt tevreden kan Max Verstappen niet zijn met een zesde plaats in kwalificatie. Na de veelbelovende trainingen van eerder het weekend moest een plek op de tweede rij erin zitten. Dat kwam er echter niet uit. Wat had Verstappen te zeggen na de kwalificatie?

 

Max Verstappen: “Ik ben redelijk teleurgesteld met een zesde positie. De kwalificatie ging erg goed, we hadden geen problemen en zijn van de auto afgebleven. In mijn laatste run heb ik zo hard mogelijk gereden en pakte ik een paar tiende van een seconde. In de elfde bocht verremde ik me, als dat niet gebeurd was had ik rond de derde plaats gestaan. Het tempo was er en de auto voelde goed, dus het is jammer.”

“Het was mooi geweest om een beetje verder naar voren te staan omdat we met de strategie gekozen hebben te starten op de supersofts. We hebben een goede start nodig om de auto’s achter ons daar te houden. We zouden de mogelijkheid moeten hebben om iets langer buiten te blijven en de band lijkt goed te werken onder warmere omstandigheden. Dat zou ons moeten helpen tijdens het begin van de race. Het tempo hebben we het hele weekend gehad dus ik wil naar voren kijken morgen en me daar naartoe te werken. We willen het seizoen afsluiten met een goed resultaat.”

Foto: Red Bull