Reactie Max Verstappen na trainingen GP Abu Dhabi

Max Verstappen kende een redelijke vrijdag op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Met een derde en een vierde plaats in de trainingen liet Verstappen zich weer goed zien. De pace op de hardste compound zag er veelbelovend uit bij de Nederlander, hij naderde de beide Mercedessen zelfs. Wat had Verstappen te zeggen na de trainingen?

Max Verstappen: “Mijn laatste vrijdag op het circuit dit seizoen was niet slecht. We hadden een aantal problemen met de auto waardoor we de laatste run moesten afbreken. Dat was verstandig zodat we de auto kunnen checken en weer klaar zijn voor de zaterdagmorgen. Er is niks kapot en er is niets waar we ons zorgen over hoeven te maken, maar voor de veiligheid zijn we eerder gestopt.”

“De grip vinden is altijd lastig in de eerste sessie hier met de hogere temperaturen. Het verschil was goed te merken in de tweede training toen de baan een stuk schoner was. De ultra zachte compound verloor snel de piek, dat konden we opmaken uit de kortere runs. De zachte compound leek het goed te doen. Ferrari ziet er sterk uit, maar wij zitten ook op dat niveau. Ik had last van wat andere auto’s tijdens mijn snelle ronde dus ik heb het vertrouwen dat we competitief zijn. Het zou een spannende kwalificatie moeten worden. We hebben het hele seizoen kunnen verbeteren van de vrijdag naar de zaterdag dus morgen zullen we sterk zijn denk ik.”

Verstappen krijgt bloemen van Bernie

In de avond van Abu Dhabi kreeg Max Verstappen bloemen aangeboden namens Bernie Ecclestone. Reden is de Driver of the Day verkiezing waar Verstappen het vaakst toe gekozen is. In totaal is Verstappen dit seizoen acht keer verkozen tot rijder van de dag: Spanje, Canada, Oostenrijk, Groot-Brittanië, Maleisië, Japan, Verenigde Staten en Brazilië.

Red Bull nog twee jaar met TAG Heuer

Verder maakte Red Bull vrijdagavond bekend dat het nog twee jaar met motoren van TAG Heuer zal rijden. Het team rijdt sinds dit jaar met de motoren gemerkt met het Zwitserse horlogemerk. Technisch gezien zijn deze power-units identiek aan Renault, maar dat huwelijk liep vorig jaar min of meer op de klippen wegens tegenvallende prestaties en problemen met de betrouwbaarheid.

Foto: Red Bull