Max Verstappen blikt vooruit op de Grand Prix van Abu Dhabi

Volgend weekend komt alweer het tweede seizoen van Max Verstappen in de Formule 1 tot een eind. In Abu Dhabi wordt de laatste race van het seizoen verreden waar nog genoeg te halen is. Zo kan Verstappen zijn zevende podium van dit seizoen pakken, maar ook de vierde plaats in het rijderskampioenschap nog pakken. Verstappen blikt vooruit op de laatste race van het seizoen.

Max Verstappen: “Het circuit in Abu Dhabi is anders. Er zijn veel bochten met lage snelheid en combinaties daarvan. Het unieke ontwerp van het circuit zorgt ervoor dat het een uitdaging is, een kleine fout in een van de bochtencombinaties kan je een goede ronde kosten. Het is belangrijk dat de auto sterk is in de laatste bochten om de banden optimaal te benutten.”

“Ook naast de races zijn er een aantal coole dingen in Abu Dhabi, zoals het hotel dat over het circuit gaat. Dat vind ik heel speciaal en is geweldig voor het publiek in die sector. Ik ga graag de regio een beetje verkennen, ik heb Dubai al bezocht en dat is altijd leuk. Misschien probeer ik dit jaar iets meer van de Arabische keuken, die ken ik nog niet zo goed.”

’Het was een heel goed seizoen’

“Het is natuurlijk de laatste race van het seizoen. Ik denk dat we terug kunnen kijken op een heel goed seizoen. Er is genoeg te verbeteren voor volgend jaar, door de reglementswijzigingen. Ik denk dat iedereen er naar uit kijkt om de nieuwe auto’s te zien, ik kan niet wachten om te beginnen.”

Foto: Red Bull