Reactie Max Verstappen na trainingen F1 GP Brazilië

Max Verstappen kende bij de trainingen voor de Grand Prix van Brazilië een solide dag. Waar het in de eerste vrije training bijna vlekkeloos ging met een tweede plaats, viel de tweede training iets tegen omdat het team de verkeerde richting koos met de afstelling. Wat had Verstappen te zeggen over de vrijdag op Interlagos?

Max Verstappen: “De eerste sessie ging best goed. Voor de tweede training hebben we wat dingen veranderd maar daar zat weinig verbetering in. De korte stint was niet fantastisch en toen de tijden naar beneden gingen, hebben we niet de juiste afstelling gekozen. We gingen de verkeerde kant op, maar goed, daar zijn vrije trainingen voor. Morgen maken we nog een aantal veranderingen om de korte stints goed te krijgen.”

Over de langere stints is Verstappen positief: “We hebben een aantal dingen veranderd voor de langere stints en dat zag er goed uit. Mercedes ligt veel voorop, maar ik denk dat we er staan. Ik vond dat Williams het zeker niet slecht deed vandaag en we moeten zien waar ze morgen staan. Dit circuit is zwaar voor de remmen, maar daar zijn we op voorbereid. Persoonlijk hoop ik op regen voor zondag, dan zijn de verhoudingen min of meer gelijk. Dan hebben we een goede kans om te winnen en dat is goed voor de spanning. In condities zoals die van vandaag is het lastig voor ons.”

Foto: Red Bull