Sebastian Vettel bestraft, Daniel Ricciardo alsnog P3 in GP Mexico

Sebastian Vettel, Ferrari F1, Grand Prix van Mexico 2016
(c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel is na de Grand Prix van Mexico bestraft voor het gevaarlijk verdedigen tegen Daniel Ricciardo. Met tien strafseconden valt hij terug naar P5. Daniel Ricciardo is daardoor alsnog derde geworden en Max Verstappen vierde.

Naar aanleiding van het commentaar van meerdere rijders, waaronder Sebastian Vettel, op het verdedigen van Max Verstappen, is door de FIA tijdens de vorige Grand Prix in Austin duidelijk bepaald wanneer acties op de baan té gevaarlijk zijn:
1. Rijden op een potentieel gevaarlijke manier
2. Een abnormale verandering van richting
3. Een andere coureur moet een ontwijkende actie ondernemen.

Rond 18:00 uur lokale tijd na de race in Mexico gisteren hebben de stewards van de FIA bepaald dat de verdediging van Sebastian Vettel tegen Daniel Ricciardo aan alle drie voorwaarden voldeed. De Duitser is daarom bestraft met tien strafseconden.

Drie posities in de einduitslag veranderen daardoor: Daniel Ricciardo is nu derde, Max Verstappen is vierde en Sebastian Vettel vijfde. De posities in het wereldkampioenschap blijven onveranderd. Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto’s: Red Bull Racing en Scuderia Ferrari F1