Reactie Max Verstappen na P5 in GP van Mexico

Verstappen_reactieGP_Mexico

Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix van Mexico weer het onderwerp van gesprek. Vanwege het verkrijgen van voordeel terwijl hij naast de baan reed, maar ook vanwege zijn verdedigende acties ten opzichte van Sebastian Vettel in de slotfase. Van een derde plaats werd Verstappen na de race teruggezet naar P5. Wat vond hij zelf van de race?

Max Verstappen tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport: “Het is belachelijk. Als je naar bocht 1 kijkt bij de start, gaan Rosberg en Hamilton ook van de baan. Waar ze ook nog eens echt veel tijd mee winnen, ik vind het ongelofelijk.”

Achter het podium kreeg Verstappen door dat hij een tijdstraf kreeg: “Ik zag mezelf ineens vijfde staan en toen had ik wel door dat ik vijf seconden straf had gekregen. Het team zit nu bij de stewards dus we wachten het af.

Over de race zelf: “De race was supergoed, vooral om de banden zo lang mee te laten gaan was goed. We hadden het moeilijk tegen het einde, maar we hadden gewoon die derde plaats.

Over de aanval op Nico Rosberg zegt Verstappen: “Ik was iets sneller dan Rosberg maar ik bleef er gewoon achter om die banden heel te houden. Ik kreeg in het verkeer die ene kans en die pakte ik ook, maar daarna ben ik mijn eigen race blijven rijden.”

“Het is balen, maar we zitten nog bij de stewards dus ik ben benieuwd wat daar uitkomt.”

Screenshot: Sky Sports

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden