Podium voor Bo Bendsneyder in bizarre Moto3-race Maleisië

images_2016_MotoGP_10_161030_MAL_binder

Bo Bendsneyder is derde geworden in de Grand Prix van Maleisië. De Rotterdammer kwam als tweede over de streep toen de Moto3-race na 14 ronden werd afgevlagd omdat het begon te regenen, maar omdat de ronde ervoor telde als laatste volledige ronde en hij daarin nog derde was, moest hij daarmee genoegen nemen. Pecco Bagnaia won de wedstrijd op Sepang. Jakub Kornfeil werd tweede.

Het was alweer een bizarre wedstrijd. Slechts 17 rijders kwamen over de finish. Na de eerste ronde waren er al acht rijders uit. In de tweede ronde nog twee en in de derde ronde gingen er vier, onder wie wereldkampioen Brad Binder. Met een machine zonder kuipwerk besloot Binder op drie ronden achterstand toch weer door te gaan. In het geval van een rode vlag immers zou er een herstart volgen en had hij nog een kans. Voor het kampioenschap hoefde hij het niet te doen: hij heeft de wereldtitel al binnen.

Winst voor Bagnaia

Met de halve kopgroep er al vroeg uit, was het voor Pecco Bagnaia een kwestie van volhouden en geconcentreerd blijven. Achter hem knokten Bo Bendsneyder en Jakub Kornfeil om de plaatsen 2 en 3. Toen de rode vlag tevoorschijn werd gehaald, omdat het begon te regenen, kwam Bendsneyder als tweede over de streep, maar omdat de ronde ervoor telde als de uiteindelijke uitslag, moest de Rotterdammer genoegen nemen met de derde plaats.

Het was al de tweede keer in zijn debuutjaar dat de 17-jarige Rotterdammer op het podium mocht klimmen. “Ik zat te wachten achter Jakub op het juiste moment, omdat ik had gezien dat er regen op komst was. Ik was alleen net te laat met hem passeren. Nu ben ik met de derde plaats net zo blij als met de tweede, hoor. Het was alleen wel mooi geweest, tweede worden.”

RW Racing GP naar Moto2

Livio Loi, de Belg in dienst van het Nederlandse RW Racing GP, wist in Maleisië zijn derde opeenvolgende top 10 te scoren. Na een start vanaf plaats 23 rukte hij gaandeweg op naar plaats 9. Voor RW Racing GP was het de voorlaatste race in de Moto3: het team schuift volgend seizoen door naar de Moto2, met de Spanjaard Axel Pons als coureur.