Lunchnieuws Mexico 30 oktober

hammex

› Lewis Hamilton ondanks pole niet tevreden
› Daniel Ricciardo legt bandenkeuze uit
› Haas doet Kevin Magnussen aanbod
› Geen haast bij Force India
› Toto Wolff steunt Ross Brawn
› Medewerker Mercedes beroofd in Mexico-Stad

Lewis Hamilton ondanks pole niet tevreden

Business as usual gisteren in de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. De Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg bezetten de eerste startrij gevolgd door beide Red Bulls van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Je zou dus een tevreden Hamilton verwachten, maar de regerend wereldkampioen had in de aansluitende persconferentie nog wel een en ander aan te merken op zijn kwalificatie. Hij kampte met gebrek aan grip op het betrekkelijk nieuwe asfalt van het Autódromo Hermanos Rodríguez: ‘het is nooit eenvoudig om op het juiste moment het perfecte rondje te rijden, zeker niet met deze banden en op dit circuit.’

Daniel Ricciardo legt bandenkeuze uit

Beide Red Bulls starten vanavond op de supersoft banden van Pirelli. Die banden geven iets meer grip dan de iets hardere soft compound waarop beide Mercedessen (en de Ferrari’s) van start gaan. Hoewel die supersofts sneller slijten en beide Red Bulls dus wat eerder zullen moeten wisselen, moeten die zachtere banden wel een voordeel opleveren bij de start en het daarop volgende lange rechte stuk. ‘Als iedereen een perfecte start heeft, zorgt die extra grip ervoor dat je in een ideale positie komt om te slipstreamen. We denken dat dit ons de kans geeft ze daar te pakken’, aldus een optimistische Daniel Ricciardo.

Haas doet Kevin Magnussen aanbod

Renault-coureur Kevin Magnussen kon volgend jaar weleens de overstap maken naar Haas F1. Het Amerikaanse team zou de Deen een tweejarig contract hebben aangeboden, meldt Motorsport.com. Bij Haas zou Magnussen de opvolger moeten worden van Esteban Gutierrez. Het is niet voor het eerst dat de renstal uit Kannapolis bij Magnussen aanklopt: ook voor dit jaar was hij in beeld, maar uiteindelijk ging de voorkeur uit naar Romain Grosjean, die in ieder geval bij het team blijft.

Geen haast bij Force India

Force India heeft geen haast met het aanstellen van een nieuwe rijder naast Sergio Perez. Nico Hülkenberg maakte vorige week bekend het team aan het einde van dit seizoen te verruilen voor Renault. Bij de renstal uit Silverstone kwam die overstap enigszins als verrassing, maar dit heeft niet geleid tot paniek, aldus teambaas Bob Fernley: ‘we hebben geen deadline. Ik ga volgende week met [teameigenaar] Vijay Mallya aan tafel zitten en dan nemen we een besluit.’

Toto Wolff steunt Ross Brawn

Mocht Ross Brawn terug willen keren in de Formule 1 dan zal Toto Wolff hem volledig steunen. Dat zegt de teambaas van Mercedes naar aanleiding van een interview dat Brawn onlangs aan de Daily Telegraph gaf. Daarin geeft de oud-teambaas van onder andere Ferrari, Brawn GP en Mercedes aan dat hij niet meer voor een renstal wil werken, maar bereid is om de Formule 1 te helpen een betere sport te worden.

Toto Wolff ziet wel iets in een adviserende rol voor Brawn: ‘Ross heeft een schat aan ervaring, de juiste persoonlijkheid en de technische kennis om een belangrijke rol in de Formule 1 te spelen. Mocht hij terug willen komen in een leidende rol dan heeft hij mijn stem’.

Opmerkelijk want andersom is Brawn minder te spreken over Wolff. In zijn boek 'Total Competition: Lessons in strategy from Formula 1' noemt Brawn de Oostenrijker ‘onbetrouwbaar’.

Medewerker Mercedes beroofd in Mexico-Stad

Een medewerker van wereldkampioen Mercedes is afgelopen woensdag op weg van het vliegveld naar zijn hotel in Mexico-Stad beroofd. De man en zijn chauffeur kwamen vast te zitten in het drukke verkeer en kregen opeens een pistool op zich gericht. Beiden moesten hun portefeuilles en horloges inleveren. Niemand raakte gewond bij de overval.

Foto: Mercedes AMG Petronas

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden