Eerste dag MotoGP Australië valt in het water

images_2016_MotoGP_10_161021_AUS_nicolo-bulega

Pestweer maakte een voortijdig einde aan de eerste dag van de MotoGP van Australië. Van de middagsessies ging alleen die voor de Moto3 door. De tweede vrije training voor de MotoGP werd na een kwartiertje afgevlagd omdat de omstandigheden op Phillip Island te slecht waren. De training voor de Moto2 ging helemaal niet door.

Het was bar en boos op Phillip Island, met plenzende regen en een asfalttemperatuur van slechts 11 graden Celsius. Nadat de Moto3-rijders bijna tien seconden verwijderd bleven van de tijden die ze ’s ochtends hadden gereden – toen het nog ‘gewoon’ regende – werd de start van de tweede training voor de MotoGP uitgesteld. Het werd er echter niet beter op, dus toen de sessie eenmaal was begonnen, gebeurde er niet veel. Na een kwartiertje besloot de wedstrijdleiding dat het zo geen zin had, omdat er te veel water op de baan stond en het er niet naar uitzag dat het binnen afzienbare tijd zou opklaren. De training voor de Moto2 werd daarom helemaal afgelast.

Straf voor Rossi

Al in de eerste vrije trainingen regende het op Phillip Island, maar het was nog niet zo slecht dat er niet gereden kon worden. Cal Crutchlow sloot die sessie af als snelste. Valentino Rossi kreeg een penalty omdat hij langer dan de voorgeschreven tien ronden op een zachte regenband reed. Zijn snelste tijden van de ochtend werden daarom gecanceld, zodat de Italiaan op slechts plaats 20 de eerste dag besloot.

Bulega snelste in Moto3

In de Moto3 was rookie Nicolo Bulega de snelste. Zijn tijd bleef ook ’s middags staan: niemand kwam ook maar in de buurt van de tijden van ’s ochtends. John McPhee bracht het er nog het beste vanaf in de gutsende regen. Voor Bo Bendsneyder en Livio Loi betekende het dat ze dag afsloten als respectievelijk negende en tiende.

96 Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Calibri; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

Weer te slecht voor Moto2

In de ochtendtraining van de Moto2 kwam de snelste tijd op naam van Jonas Folger, die Danny Kent en Johann Zarco voor bleef. De tussenklasse kwam 's middags helemaal niet meer in actie, omdat de omstandigheden te slecht waren.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden