Nico Hulkenberg vanaf volgend jaar bij Renault

nico_hulkenberg_renault

Nico Hulkenberg komt de komende jaren uit voor het fabrieksteam van Renault. Dat heeft de Franse renstal bekendgemaakt in een persbericht. Hulkenberg verlaat Force India na een dienstverband van vijf jaar.

De overstap van Hulkenberg komt niet als een verrassing, hoewel hij eerder dit jaar bijtekende voor Force India. Naar verluidt zouden de salarissen van de coureur niet tijdig betaald zijn en zou hij een clausule in het contract hebben om de overstap te maken naar een fabrieksteam.

Hulkenberg is vanzelfsprekend blij met zijn overstap: "Renault is altijd een grote speler in de autosportwereld geweest en daar heb ik mooie herinneringen aan. Michael Schumacher maakte tijdens zijn stint met Renault een Formule 1-land van Duitsland, maar hij enthousiasmeerde mij persoonlijk ook voor de autosport. Als onderdeel van de Renault-familie wil ik helpen de auto te ontwikkelen en nieuwe succesverhalen schrijven."

Hulkenberg vervolgt: "Ik heb er altijd van gedroomd om bij een fabrieksteam te werken. De nieuwe reglementen in de Formule 1 geven ons volgend jaar een goede kans. In de komende jaren zal Renault een belangrijke uitdager worden en dat past bij mijn aanpak van racen. Ik kan niet wachten om tot de Renault-familie toe te treden."

Force India-teambaas Vijay Mallya bedankt de Duitser voor bewezen diensten: "Iedereen bij Sahara Force India wenst Nico veel succes bij zijn vervolg in de Formule 1. Nico is in de vijf jaar die hij bij ons geweest is, uitgegroeid tot een vriend en heeft bijgedragen aan de vele successen die we behaald hebben. Hij is een geweldig coureur die meer punten dan wie dan ook gescoord heeft. We zullen Nico missen, maar respecteren zijn beslissing om een nieuwe uitdaging aan te gaan."

Na zijn debuut in 2010 voor de renstal van Williams, verhuisde de Nederlands sprekende Duitser in 2011 naar Force India. Daar stond hij eerst een seizoen in de wacht als reservecoureur, waarna hij in 2012 een full-time zitje kreeg bij het team.

In 2013 verving Hulkenberg bij Sauber Kamui Kobayashi en sleepte in totaal 51 punten binnen voor de Zwitserse renstal. Sinds 2014 reed Hulkenberg weer voor Force India waar hij een stabiele factor in het team was. Hulkenberg kwam tot nu toe nooit verder dan een vierde plaats, zoals dit jaar in de Grand Prix van België en eerder in Korea. Het grootste succes van Hulkenberg vierde hij in de 24 uur van Le Mans die hij in 2015 op zijn naam schreef met Earl Bamber en Nick Tandy.

Stoelendans bij Renault

Met het bevestigen van Hulkenberg, blijft er nog één zitje over bij Renault. Diverse coureurs, waaronder de huidige rijders Kevin Magnussen en Jolyon Palmer, zijn in de running voor dit zitje. Naar verluidt zou ook Esteban Ocon in de picture staan voor het stoeltje bij Renault. Hij zou als Fransman interessant zijn voor Renault, maar is onderdeel van het Mercedes-junior programma. Op die manier zou hij ook voor Force India uit kunnen komen.

Foto: Force India

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden